Apple: Profit net de 1,21 miliarde dolari, în trimestrul II al anului fiscal 2009

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 aprilie 2009

Producătorul de PC-uri - Apple a raportat venituri de 8,16 miliarde dolari şi un profit net de 1,21 miliarde dolari (1,33 dolari/acţiune diluată) în trimestrul al doilea al anului fiscal 2009, încheiat la data de 28 martie 2009, a anunţat compania.

Aceste rezultate sunt comparabile cu veniturile de 7,51 miliarde dolari şi un profit trimestrial net de 1,05 miliarde dolari sau 1,16 dolari/acţiune diluată, înregistrate în trimestrul corespunzător al anului trecut.

Potrivit Apple, marja comercială a fost de 36,4 la sută, în creştere de la 32,9 la sută înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările internaţionale au reprezentat 46 la sută din totalul veniturilor acestui trimestru.

În concordanţă cu regulamentele GAAP privind contabilizarea abonamentelor, compania recunoaşte câştiguri şi costuri pe bunurile vândute pentru iPhone şi Apple TV. Ajustând vânzările şi costurile de producţie GAAP pentru a elimina impactul contabilizării abonamentelor, cifrele non-GAAP corespunzătoare pentru acest trimestru sunt 9,06 miliarde dolari "Vânzări Ajustate" şi 1,66 miliarde dolari dolari "Venit Net Ajustat".

În această perioadă, Apple a livrat 2,22 milioane calculatoare Macintosh, în scădere cu trei la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a vândut un număr record de 11.010.000 unităţi iPod, o creştere cu trei la sută faţă de trimestrul doi al anului trecut. Vânzările iPhone din acest trimestru au fost de 3.790.000 unităţi, cu 123 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Suntem bucuroşi să anunţăm trimestrul cu cele mai mari venituri şi câştiguri fără a beneficia de aportul sărbătorilor," a declarat Peter Oppenheimer, CFO Apple.

"Situaţia financiară a companiei Apple este robustă, cu un capital lichid şi acţiuni vandabile de aproape 29 miliarde dolari. Pentru trimestrul trei al anului fiscal 2009, ne aşteptăm la venituri cuprinse între 7,7 şi 7,9 miliarde dolari şi câştiguri pe acţiune diluată între 0,95 şi 1,00 dolar", a mai spus Peter Oppenheimer.

Apple a declanşat revoluţia calculatoarelor personale în 1970 odată cu lansarea modelului Apple II şi a reinventat calculatorul personal în 1980 cu Macintosh. Apple se află, de asemenea, în avangarda revoluţiei digitale prin playerele mp3 şi video marca iPod, magazinul online iTunes şi tocmai a intrat pe piaţa telecomunicaţiilor cu revoluţionarul iPhone.

Integrated Romanian Information Systems (IRIS) SA este o companie privată fondată în anul 1994, şi face parte din grupul internaţional de companii MDS Group începând cu 1998. IRIS este unic distribuitor al produselor Apple Computer, Inc. pe piaţa românească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb