Apple şi administraţia SUA se află, din nou, în conflict din cauza criptării iPhone-urilor

D.F.
Companii / 15 ianuarie 2020

Apple şi administraţia SUA se află, din nou, în conflict din cauza criptării iPhone-urilor

Apple şi administraţia SUA se află, din nou, în conflict din cauza criptării iPhone-urilor. Situaţia a escaladat şi pe Twitter, unde preşedintele Donald Trump acuză Apple că nu vrea să ajute organele de anchetă în investigarea unui criminal, potrivit News.ro.

În centrul conflictului sunt două telefoane deţinute de atacatorul de luna trecută de la bază navală din Pensacola. Departamentul de justiţie al Statelor Unite ar vrea ca Apple să ajute în accesarea informaţiilor stocate pe acestea.

Pentru Apple, pe de altă parte, apărarea intimităţii utilizatorilor săi este unul din atuurile de marketing ale companiei, iar "spargerea" telefoanelor propriilor utilizatori i-ar afecta imaginea.

Surse din interiorul Apple susţin că şefii companiei sunt frustraţi de escaladarea rapidă a conflictului, fiind de părere că Departamentul de Justiţie nu a alocat suficient timp încercării de a accesa cele două telefoane, înainte să înceapă să facă presiuni.

Apple trebuie să se gândească şi la avantajele de care se bucură datorită administraţie Trump, în acest conflict, în primul rând la scutirea de taxe în războiul comercial cu China.

Exact asta reproşează şi Trump într-o postare pe Twitter: "Îi ajutăm tot timpul pe cei de la Apple în relaţiile de comerţ, iar ei refuză să deblocheze telefoanele unor criminali".

Oficialii guvernamentali susţin că Apple nu are de ales în această situaţie, deoarece al patrulea amendament din Constituţie spune că Guvernul poate viola intimitatea persoanei în interesul siguranţei publice.

Situaţia este similară cu cazul atacatorului din San Bernardino, din urmă cu câţiva ani. Atunci Apple a respins public cererile oficialilor americani, însă în paralel le-a spus acestora că poate sparge telefonul într-o lună.

Apple a onorat până acum un număr de aproximativ 127.000 de cerereri guvernamentale pentru accesarea datelor utilizatorilor stocate pe serverele companiei. În acest caz, însă, informaţiile nu sunt criptate şi pot fi accesate fără parola utilizatorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb