Aproape un sfert dintre români nu folosesc funcţiile suplimentare ale telefonului mobil

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 octombrie 2009

Funcţiile suplimentare ale telefonului mobil nu îi impresionează foarte tare pe români, aproape un sfert dintre ei nefolosind nici măcar agenda telefonică, iar ceasul deşteptător, următorul pe lista funcţiilor folosite preponderent, este utilizat de doar 35%, arată un studiu GfK.

Pentru restul de funcţii analizate, vârsta utilizatorilor îşi spune cuvântul. Astfel, player-ul de muzică este folosit, zilnic sau aproape zilnic, de 32% dintre tinerii între 18 şi 24 de ani şi de doar 12% dintre cei între 25 şi 34 de ani. Bluetooth şi infraroşu sunt folosite săptămânal de 41% dintre tinerii între 18 şi 24 de ani şi de doar 11.8% dintre cei între 25 şi 34 de ani, mai arată studiul.

Cercetarea calculează o rată de aproximativ 75% din populaţia României de peste 15 ani care deţine telefon mobil, iar în mediul urban proporţia de utilizatori urcă până la 85%.

În legătură cu frecvenţa cu care românii folosesc telefonul mobil, studiul arată că tinerii sub 24 de ani sunt cei mai activi utilizatori, în timp ce persoanele de peste 35 de ani spun că s-ar priva cu uşurinţă de acest aparat. GfK Croaţia a făcut chiar un experiment, prin care 20 de persoane renunţau benevol la telefonul lor timp de o săptămână. Efectele acestui fapt pe plan social au fost că a scăzut numărul de persoane cu care subiecţii luau legătura de obicei, aceştia nu au putut comunica de câte ori aveau acest impuls şi au simţit că viaţa lor socială a scăzut în intensitate.

Studiul compania de cercetare de piaţă GfK România a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de respondenţi, reprezentativ la nivel naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb