Aproximativ 3.500 de civili ucraineni se opun părăsirii oraşului Bahmut

D.T.
Internaţional / 23 martie 2023

Aproximativ 3.500 de civili ucraineni se opun părăsirii oraşului Bahmut

Aproximativ 3.500 de civili ucraineni se opun părăsirii oraşului Bahmut, din estul Ucrainei, scena celor mai grele lupte de luni de zile între forţele ucrainene şi ruse care îşi dispută controlul localităţii, a informat astăzi şeful administraţiei militare ucrainene din regiunea Doneţk, Pavlo Kirilenko, informează Agerpres.

Autorităţile ucrainene au făcut tot posibilul pentru a convinge aceste persoane să evacueze localitatea care, înainte de 24 februarie 2022, când a început invazia rusă, avea 84.000 de locuitori, dar s-au lovit de "refuzul lor absolut" faţă de ideea părăsirii oraşului.

Civilii rămaşi în oraş au în grijă un număr total de 32 de minori, care trăiesc permanent în adăposturi pentru a se proteja de lupte, a adăugat liderul militar al provinciei, potrivit sursei.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a estimat ieri că numărul copiilor aflaţi încă în Bahmut este de 10.

Pe 7 martie, Kievul a ordonat evacuarea totală a populaţiei civile din Bahmut, unde la momentul respectiv erau mai puţin de 4.000 de civili, dar majoritatea au decis să rămână în oraşul lor, după cum relevă cifrele prezentate astăzi de Kirilenko.

Rusia controlează o parte din oraşul Bahmut, iar trupele sale de asalt conduse de mercenarii grupului Wagner continuă să încerce să cucerească partea din localitatea aflată încă sub controlul forţelor ucrainene, care în unele puncte au început să lanseze contraofensive.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. SĂ CRAPE ACOLO DACĂ SE ... OPUN ! DACĂ NU-S ȚINUȚI CU FORȚA, CA SCUTURI UMANE, DE ZELENSKI ! ORICUM ÎNAINTE, RUSSIA !

    1. Cat esti de prost!Oamenii aia nu tin cu Zelenski,daca s-ar duce in partea controlata de catre rusi i-ar impusca ucrainenii,motiv pentru care raman pe loc,prefera sa stea intr-o localitate in care se dau lupte crancene,la ei acasa de fapt.Sa mori tu daca nu este asa!

      AI O LOGICĂ DE ... LUT ! DAR CE SĂ FACEM CU TINE . ATÂTA POȚI ! ADICĂ SĂ RĂMÂNĂ ACOLO UNDE SE DUC LUPTE CRÂNCENE .CĂ ALTFEL ÎI ÎMPUȘCĂ UCRAINENII . CUM SĂ-I ÎMPUȘTE PE TERITORIUL CONTROLAT DE RUȘI ? ESTE VORBA DE UCRAINENI DE PE TERITORUL CONTROLAT DE UCRAINENI, ISTEȚULE ! DECI, SĂ MOARĂ LA EI ACASĂ ... UCIȘI ȘI DE UCRAINENI ȘI DE RUȘI, DUPĂ LOGICA TA, DA ?! NU DOMNULE ! SĂ PLECE UNDE OR VEDEA CU OCHII . SĂ NU FACĂ JOCUL MURDAR AL LUI ZELENSKI ȘI A ARMATEI LAȘE UCRAINENE . SĂ PLECE ÎNSPRE UCRAINA ORI RUSSIA, LA POLONEZI ORI OCCIDENT, ORI SĂ VINĂ LA TINE ... ÎN ROMÂNIA ! NUMAI SĂ PĂRĂSEASCĂ ORAȘUL . PENTRU A RĂMÂNE ÎN VIAȚĂ ! DAR ORI NU SUNT LĂSAȚI, ORI NU VOR SĂ PLECE ! ATUNCI MULȚI, VOR MURI !

      AI O LIMBA DE... LEMN ! DAR CE SĂ FACEM CU TINE . ATÂTA POȚI !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb