Aproximativ 40 de angajaţi ai CEO au intrat în greva foamei, nemulţumiţi de salarii

A.C.
Companii / 24 octombrie 2017

Aproximativ 40 de angajaţi ai CEO au intrat în greva foamei, nemulţumiţi de salarii

Actualizare 11:09

Liderul sindical a declarat pentru News.ro că numărul angajaţilor Complexului Energetic Oltenia care au intrat în această dimineaţă în greva foamei a ajuns la aproximativ 40, iar protestul nu va înceta până când principala solicitare privind creşterea salarială nu va primi un răspuns pozitiv.

Căldaruşe a adăugat: "Nu dorim o creştere procentuală a salariilor, ci una în sumă egală pentru fiecare angajat, de cel puţin 200 de lei, în limita bugetului aprobat. În fondul de salarii există bani pentru această creştere. Mai solicităm un fond de promovare pentru eliminarea discrepanţelor majore între salariile angajaţilor noştri. La aceeaşi meserie practicată, acum există diferenţe mari la plată în interiorul companiei".

Printre nemulţumirile greviştilor se numără şi "lipsa investiţiilor în cariere şi termocentrale, condiţiile sociale şi lipsa echipamentelor de lucru şi protecţie".

Sindicaliştii au avut, astăzi, o primă întâlnire cu prefectul judeţului, căruia i-au prezentat revendicările şi situaţia angajaţilor care protestează.

Căldaruşe a adăugat: "Oamenii nu vor să renunţe la protest până când nu se aprobă creşterea salarială. Toţi cei care sunt în greva foamei sunt oameni cu familie, pentru că media de vârstă în companie e de 46 de ani, deci vă daţi seama că nu le este uşor, dar sunt hotărâţi să reziste".

(M.I.)

---------

Mai mulţi angajaţi ai Complexul Energetic Oltenia (CEO) au intrat, astăzi, în greva foamei, nemulţumiţi de nivelul salariilor în raport cu condiţiile de muncă, potrivit unei sursei din presă.

Conform sursei, oamenii susţin că producţia a crescut, mulţi dintre mineri au plecat, dar salariile au rămas la 1.400 - 1.700 de lei, în timp ce ale conducerii au crescut constant.

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldaruşe, a anunţat că solicitarea sindicaliştilor este majorarea tuturor salariilor, începând cu 1 decembrie, informează News.ro.

Gabriel Căldaruşe a declarat: "Solicităm ca, din 1 decembrie, toate salariile din CEO să crească. Au plecat 4.000 de salariaţi, producţia a crescut, nu cerem nimic, decât cotă parte din ce ni se cuvine. Nu e normal ca, în condiţii de vreme extremă, să ai salarii de 1.400 - 1.700 lei, iar conducerea să aibă salarii foarte mari şi să sfideze angajaţii".

Acesta a afirmat că "interesul salariaţilor este ignorat" şi a precizat că protestul angajaţilor nu va fi întrerupt decât dacă va exista certitudinea că problemele vor fi rezolvate, se mai arată în sursă.

Potrivit sursei citate, Căldăruşe a precizat că este posibil ca numărul protestatarilor să crească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb