"Arabesque", cel mai mare furnizor de materiale de construcţii şi finisaje din România, a inaugurat, la Iaşi, un nou centru comercial şi logistic. Concretizând o investiţie de peste 8 milioane de euro, noul centru acoperă o suprafaţă totală de aproximativ 40.000 mp şi crează condiţii moderne de lucru pentru circa 200 angajaţi. Pentru un suport logistic eficient, Arabesque Iaşi deţine un parc propriu de autocamioane specializate care asigură maxim de operativitate la descărcare şi transport gratuit al materialelor în maxim 24 ore de la primirea comenzii. În noul centru Arabesque Iaşi, specialiştii au la dispoziţie un portofoliu complet de materiale pentru construcţii, finisaje şi amenajări, de la materiale grele (blocuri pentru zidărie, produse metalurgice, betoniere, etc.), sisteme pentru acoperişuri (hidroizolaţii, ţiglă ceramică, de beton şi metalică, şindrilă bituminoasă, plăci ondulate şi de policarbonat etc), produse pentru amenajări interioare (vopsele, gleturi, adezivi, chituri, sisteme de gips carton, termoizolaţii, tavane casetate, parchet, lambriuri, uşi etc.), instalaţii sanitare şi termice, echipamente electrice, corpuri de iluminat, până la materii prime pentru mobilier (pal, feronerie, blaturi de masă şi bucătărie, lemn stratificat etc.).
Serviciile asigurate clienţilor cuprind fasonarea şi debitarea oţelului beton, colorarea vopselelor şi tencuielilor decorative, decuparea panourilor de pal şi căntuire, consiliere în alegerea tipurilor de materiale, indicarea consumurilor specifice, tehnicilor de aplicare, precum şi transport gratuit.
Compania a intrat pe piaţa ieşeană încă din anul 2005 cu un depozit pe Bd. Chimiei, care rămâne, în continuare, al doilea punct comercial Arabesque în Iaşi.
Prin deschiderea noului centru comercial şi logistic din Iaşi, Arabesque continuă planul său de extindere teritorială şi de consolidare a poziţiei de lider al pieţei distribuţiei de materiale de construcţii şi finisaje.
Cifra de afaceri a Arabesque s-a ridicat anul trecut la peste 450 milioane euro, cu aproximativ 30-35% mai mult faţă de cifra raportată în anul 2006.