Arafat afirmă că închiderea graniţelor nu garantează că nu vor mai fi cazuri de infectare

A.M.
Miscellanea / 13 martie 2020

Raed Arafat

Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că închiderea graniţelor unei ţări nu garantează că nu vor mai fi cazuri de infectare cu coronavirus. "Măsurile de distanţare socială sunt recomandate, au avut rezultate în China, dar închiderea graniţei nu este o opţiune care să fie luată în considerare", spune el.

"Chiar dacă închizi graniţele, nu poţi împiedica cetăţenii tăi proprii de a intra în ţară", a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3.

El a adăugat că situaţia din România a fost legată de cetăţenii români care au dorit să revină acasă şi că "indiferent ce făceau" autorităţile române nu îi puteau opri pe aceştia să intre în ţară.

Arafat a explicat că, în ceea ce priveşte măsurile luate de alte ţări de a închide graniţele, acestea pot doar eventual să întârzie răspândirea virusului, dar nu garantează că nu vor fi cazuri.

"Dacă cineva spune că închiderea graniţelor tu rămâi ca o oază în interiorul unui deşert cu cazuri în jurul tău, nu există acest lucru, tot va ajunge să se răspândească. Măsurile de distanţare socială sunt recomandate, au avut rezultate în China, dar închiderea graniţei nu este o opţiune care să fie luată în considerare. Închiderea graţiei înseamnă că te-ai izolat total, înseamnă că economia ta se va duce chiar la pământ", a adăugat acesta.

Totodată, Raed Arafat, spune că oamenii trebuie "să înţeleagă că lipsa stării de urgenţă nu înseamnă lipsa unei acţiuni concrete şi corecte în răspunsul la această situaţie".

El anunţă că mai multe camioane cu echipament medical sunt în drum către România şi că autorităţile au găsit furnizori de echipamente.

"Să înţeleagă lumea că lipsa stării de urgenţă nu înseamnă lipsa unei acţiuni concrete şi corecte în răspunsul la această situaţie", a afirmat Raed Arafat.

El a precizat că înaintea stării de urgenţă se declară starea de alertă, care permite achiziţii centralizate pentru sistemul medical, dar că acest lucru este oricum prevăzut în ordonanţa de urgenţă a guvernului.

Arafat a precizat că unele camioane cu măşti medicale care urmează să fie distribuite în spitale şi serviciile de ambulanţă şi SMURD au fost oprite la graniţa germană şi că a fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru deblocarea transporturilor.

"Piaţa în unele zone începe să se deschidă, China, se pare că încet-încet se întorc la normalitate în sensul de a exporta anumite materiale pe care la un moment dat nu le puteau furniza", a spus Raed Arafat.

Alexandru Rafila a precizat, la rândul său, că "starea de urgenţă nu rezolvă lucrurile".

Raed Arafat a mai spus că la acest moment este "totuna" pentru echipele care lucrează dacă se declară sau nu starea de urgenţă.

"Starea de urgenţă nu îmi rezolva problema de a găsi depozite care să ne vândă. La acest moment nu ar fi schimbat ceva major pentru noi starea de urgenţă", a afirmat el.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Da,nu poti impiedica cetatenii proprii sa intre in tara,cetateni care au discreditat sistemul sanitar romanesc.Acum.e bun sistemul.Mai fac si scandal cu carantina.Trebuie paza armata.Cine nu respecta regulile sa faca puscarie si sa munceasca acolo ,nu sa se cheltuie banii statului roman degeaba.Cine a venit din Italia?Cei care nu au avut serviciu,cersetorii,prostituat ele.,neasiguratii. Cei care au serviciu au ramas acolo.In plus daca a decreta starea de urgenta nu are nicio insemnatate,atunci celelalte tari de ce au procedat asa?Ca sa se afle in treaba?Bine ca Arafat le stie pe toate!

    1. "cetățenii care indiferent ce făceau", spune Arafat. (Ce făceau ACOLO în Occident.? Oare sunt cei despre care, zi de zi, aflam la TV că au furat, că au tâlhărit , că au rețele de prostituție ,trafic de carne vie, de droguri etc. etc..?) & ( la TV se spune : un român, cetățean român, nu ~RRomii ~ care ne-au mânjit imaginea în lume). Tu spui : "s-au întors din Italia cerșetorii, prostituatele, neasigurații". (n.a... pentru că nu sunt acolo la muncă). Așa e.! Eu spun : sunt omologii celor din țară buni de muncă dar... hoți și puturoși-asistați-sociali pt. VOTURI. ... Iată pentru ce... categorie socială face statul cheltuieli imense acum cu "repatrierea" CoVid 19...! ;dar puțini comentatori pot ataca subiectul. Jurnalistu', politicianu' , primaru'... vede, aude, dar tace... căci pierde pâinea sau/și VOTU'..! Stimă și respect pentru diaspora cea muncitoare!!! Ne mândrim cu voi.!.. șiii pe 10 aug.( ne gazăm?) ne vedem.!?

      "Fii (prost) bun creștin, rabdă și taci tu românule".(un păcat uriaș.!) . acesta era titlul complet. Într-o zi tot românul va realiza că își duce viața în mocirla morală și politică ciumată roșie și că.. "a tolera" este păcatul suprem.. În perioada interbelică, electoratul mai sanatos la cap... știți ce a votat.

    inchiderea granitelor este o solutie urgenta pentru minimizarea cazurilor , adunarea maselor mai mult de 50-100 persoane s afie interzisa si anuntata in mass media,restul este doar o aventura fiecare cum priveste si cum interpreteaza.

    1. după voi ar trebui arsi pe rug . nu sunteti normali la cap. o societate bolnavă rau..

      Nu arsi pe rug dar sa stea dracu in carantina(fara mofturi,nu crapa in 14 zile)si sa spuna cu cine s-au intalnit(chiar daca sunt amante).

    SOS -BCE injectezare bani!

    este prioritatea nr 1 a UE si a statelor nationale sa creeze sufienta modena din neant pentru a acoperi costurile protectiei si preventiei coronavirus. Nici macat medicii nu sunt projtejati in Romania!  

    ”Majoritatea personalului medical care ia contact cu posibilii infectaţi cu noul coronavirus nu este protejată în mod corespunzător”  

    Da Arafat, dar ... poate fi o masura preventiva, ori acum Romania are nevoie urgenta de masuri preventive. Cum naiba nu stii asta, daca NU, ce cauti acolo ?.

    1. E mai inteligent ministru sanatatii dar nu inteleg de ce stau sa joace alba-neagra in loc sa guverneze!Sa isi puna toti mintea la contributie,de unde sa stii daca poti face un lucru pana nu incerci?Ministrii astia in general nu sunt prosti dar sunt lasi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb