ARC cere Parlamentului reducerea TVA la carne

Ziarul BURSA #Companii / 24 noiembrie 2014

ARC cere Parlamentului reducerea TVA la carne

"Evaziunea fiscală în domeniu este de aproximativ 13 miliarde de euro"

Asociaţia Română a Cărnii (ARC) a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care le solicită ajutorul direct în vederea scăderii TVA la carne, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, ARC solicită aprobarea prin vot a iniţiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne şi preparate din carne, depusă deja la Camera Deputaţilor, în 10 martie.

Radu Timiş, preşedintele ARC, afirmă în comunicat: "TVA la nivelul de 24% încurajează evaziunea fiscală şi competiţia neloială. Producătorii şi procesatorii români de carne sunt la limita profitabilităţii şi situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult după reducerea TVA în Ungaria, la 5% pentru carnea de porc. Din datele Asociaţiei Române a Cărnii, evaziunea fiscală este de aproximativ 13 miliarde de euro, adică 75% din TVA-ul care ar trebui încasat la bugetul de stat. Din păcate, nici 10% din TVA nu este colectat şi astfel statul este păgubit în fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne şi la preparatele din carne. De aceea, solicităm aprobarea prin vot a iniţiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne şi preparate din carne".

Potrivit comunicatului, prioritatea industriei cărnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne la 5%.

"Federaţia Naţională PRO AGRO, Asociaţia Română a Cărnii (ARC), Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) au iniţiat o campanie la nivel naţional, în care sunt implicaţi şi consumatorii", notează comunicatul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. spaga de partid cauzeaza evaziune, sa-si faca fiscul treaba; datorita autoconsumului care in Romania este foarte mare, nu vom putea incasa precum tarile ce depind de carnea din crescatorii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb