ArcelorMittal Galaţi amână startul concedierilor la cerere

F. A.
Companii #Bunuri Industriale / 8 decembrie 2008

Administraţia combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi a amânat startul autodisponibilizărilor, deoarece nu a consultat sindicatele în ceea ce priveşte schema de plecări voluntare care urma să fie deschisă azi, au declarat lideri sindicali.

"Datele pe care le-am primit săptămâna trecută au fost pentru informarea noastră generală. Trebuia să aibă loc, însă, o nouă şedinţă, de consultare între patronat şi sindicate. Noi trebuia să discutăm în detaliu pe pocedură, plăţi compensatorii, număr de salariaţi previzionat să părăsească unitatea. Deocamdată, această consultare nu a avut loc, iar administraţia ne-a transmis că se va desfăşura săptămâna aceasta", a afirmat, azi, preşedintele coordonator al sindicatului Solidaritatea, Ilinca Diaconu.

În lipsa consultărilor, startul concedierilor la cerere se amână pentru o dată care va fi comunicată ulterior. De altfel, modelul de cerere care trebuie completată de siderurgiştii care doresc să renunţe la locul de muncă în schimbul plăţilor compensatorii nu a fost pus la dispoziţia salariaţilor azi. "Astăzi, membrii noştri de sindicat au fost la departamentul Personal să-şi ia cererea de autodisponibilizare şi li s-a spus că încă nu s-a dat drumul. Nu există niciun model de cerere", a precizat Ilinca Diaconu.

Săptămâna trecută, pe 3 decembrie, administraţia ArcelorMittal Galaţi a informat sindicatele din combinat că va deschide o nouă schemă de plecări voluntare. Potrivit celor comunicate atunci, cererile de autodisponibilizare urmau să fie primite încă de azi, 8 decembrie, până la începutul lunii martie a anului viitor. În acest interval este de aşteptat să părăsească unitatea cu prioritate salariaţii din sectoarele neproductive, precum TESA şi serviciile auxiliare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb