ArcelorMittal Galaţi: Investiţiile nu ne-au făcut mai competitivi, ele nu mai sunt o prioritate

N.I.
Companii #Bunuri Industriale / 21 octombrie 2009

Thierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galaţi, a declarat, miercuri, că investiţiilenu au dat rezultatele aşteptate, deoarece nu au fost completate de politici eficiente de mentenanţă şi personal, combinatul având nevoie de minimum cinci ani pentru a atinge nivelul de competitivitate occidental.

\\\"Pentru mine, investiţiile nu sunt o prioritate. Am investit mult în ultimii ani, dar nu am avut rezultate. La început am investit crezând că vom rezolva problemele. Nu a fost aşa. Acum trebuie să tragem linie\\\", a spus Le Gall. El a explicat că investiţiile efectuate de ArcelorMittal la Galaţi nu au dat rezultatele scontate deoarece nu au fost acompaniate de politici eficiente de întreţinere a capacităţilor de producţie şi de mobilizare a personalului. \\\"Am avut o problemă la mentenanţă. De exemplu, un furnal deschis în 2005 după reparaţii îndelungate a intrat din nou în reparaţii după numai trei ani. Am avut o problemă şi în a conduce proiectele\\\", a afirmat directorul general al combinatului de la Galaţi, care a comparat situaţia de până acum cu o persoană care vrea să-şi cumpere o maşină, deşi nu are permis de conducere, transmite corespondentul NewsIn.

Thierry Le Gall a mai spus că această strategie defectuoasă pe care managementul combinatului gălăţean a urmat-o de la privatizarea din 2001 şi până acum i-a făcut o imagine proastă unităţii. \\\"Imaginea noastră nu este suficientă să cerem preţuri de vânzare mai bune pentru produsele noastre. În Europa de vest, produsele ArcelorMittal sunt cu 15% mai scumpe doar datorită reputaţiei. Trebuie să ne îmbunătăţim calitatea produselor şi a serviciilor\\\", a spus Le Gall.

Oficialul a afirmat că, pentru creşterea competitivităţii produselor de la Galaţi, managementul abordează o strategie total diferită, în care priorităţile sunt structurate diferit.

\\\"Viitorul nu stă în banii care sunt investiţi. Sigur că vom avea acest suport. Dar trebuie să demonstrăm că putem fi competitivi. Pentru a rezolva problemele, astfel încât ele să nu mai apară periodic, implementăm echipe de progres. Este un fel nou de lucra. Obiectivul nostru este să menţinem numărul de angajaţi, să îi instruim şi să construim viitorul cu ei. Suntem pe drumul cel bun\\\", a declarat directorul general al siderugicului gălăţean.

Întrebat dacă poate cuantifica investiţiile efectuate de companie în ultimii opt ani, care s-au dovedit a fi nerentabile, Thierry Le Gall a răspuns: \\\"Nu vreau să fac acest calcul. Vreau să privesc spre viitor\\\".

Oficialul a apreciat, totuşi, că unitatea de la Galaţi va putea recupera timpul pierdut, în vederea atingerii standardelor occidentale de competitivitate, în cel puţin cinci ani.

\\\"Ar putea lua mai mult de cinci ani, dar eu mă aştept ca 80% din aceste diferenţe să fie acoperite în următorii trei ani\\\", a spus Le Gall. Potrivit aceleiaşi surse, la începutul anului 2009 costurile variabile pentru a produce o tonă de oţel erau cu 100 de euro mai ridicate la Galaţi decât în combinatele din vest, dar această diferenţă s-a atenuat între timp.

Thierry Le Gall a ţinut să sublinieze că în termenul anunţat - de minimum cinci ani - ArcelorMittal Galaţi va atinge nivelul de competitivitate din Occident doar pentru produsele pe care le fabrică acum. \\\"Pentru a dezvolta alte produse, precum tabla groasă pentru industria auto, ne va lua mai mult timp\\\", a încheiat Thrierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb