ArcelorMittal: Membrii CA nu au propus dizolvarea Companiei

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 28 iulie 2014

ArcelorMittal: Membrii CA nu au propus dizolvarea Companiei

Actualizare 16:45

Membrii C.A. nu au propus dizolvarea Companiei şi este o obligaţie legală a Consiliului de a convoca acţionarii, atunci când valoarea activelor nete scade la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit reprezentanţilor ArcelorMittal, aceasă măsură este aplicată pentru ca acţionarii să fie informaţi cu privire la situaţia Companiei şi să decidă dacă aceasta va fi dizolvată sau îşi va continua activitatea.

"Situaţia financiară a Companiei s-a îmbunătăţit în prima jumătate a anului 2014, comparativ cu 2013 şi există premise pentru restabilirea echilibrului dintre valoarea activelor nete şi valoarea capitalului social, în termenul prevăzut de lege, aşa cum se precizează în Raportul Special al C.A., disponibil publicului pe web site-ul Companiei", se mai arată în comunicare.

"Prin urmare, conducerea ArcelorMittal Hunedoara este încrezatoare că acţionarii vor lua o decizie care va fi în interesul Companiei", se mai arată în comunicare.

-------

Consiliul de Administraţie al combinatului ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), societate care există din 1884, va propune acţionarilor dizolvarea acesteia, întrucât pierderile acumulate în ultimii ani au condus la scăderea activului net raportat la capitalul social sub limita prevăzută de lege.

Ca urmare a pierderilor înregistrate în situaţiile financiare la sfârşitul anului trecut, valoarea activului net s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social, astfel că, în conformitate cu prevederile legii privind societăţile comerciale, se propune aprobării adunării acţionarilor dizolvarea societăţii, se arată în convocatorul pentru AGA, care ar urma să aibă loc la 28 august, informează Mediafax.

Potrivit datelor prezentate de companie, deţinută de grupul ArcelorMittal, activul net era de 231,13 milioane de lei, iar capitalul social de 497 milioane lei, la sfârşitul anului trecut, rezultând un deficit de 17,37 milioane de lei până la limita permisă de lege.

La sfârşitul primului semestru al acestui an, activul net avea o valoare de 236,35 milioane de lei, rezultând o diminuare a deficitului la 12,5 milioane de lei.

"Având în vedere îmbunătăţirea rezultatelor financiare ale societăţii în primul trimestru din 2014, conducerea consideră că există premisele economico-financiare pentru acoperirea în totalitate, a deficitului înregistrat, până la sfârşitul anului 2014", potrivit unui raport special al Consiliului de Administraţie.

Societatea înregistra o pierdere cumulată de 374,23 milioane de lei în luna iunie a acestui an.

ArcelorMittal Hunedoara şi-a redus pierderile cu 21% anul trecut, de la 37,6 milioane lei în 2012 la 29,7 milioane lei (6,7 milioane euro), şi a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 14,6%, la 499,6 milioane lei (113,2 milioane euro).

Dacă acţionarii decid să nu dizolve societatea şi să continue activitatea, conducerea va întreprinde acţiunile necesare pentru restabilirea raportului minim dintre valoarea activului net şi capitalul social, cel mai târziu până la sfârşitul anului 2015, se arată în raportul Consiliului de Administraţie.

Conform sursei citate, societatea a trecut printr-o situaţie similară în 2010, când acţionarii au decis să nu dizolve compania şi să majoreze capitalul social, prin aport în numerar al acţionarilor, cu 397,6 milioane lei, la 545 milioane lei, pentru creşterea valorii activului net şi asigurarea fondurilor pentru investiţii.

Capitalul social a fost în final majorat cu 349,5 milioane lei, la 496,9 milioane lei, sub valoarea programată, nivel la care se află şi în prezent.

ArcelorMittal Hunedoara produce ţagle pentru ţevi, profile grele mijlocii şi uşoare, oţel beton, sârmă, profile speciale şi pentru minerit.

Principalul acţionar al companiei este grupul ArcelorMittal, cu o participaţie de 96,4%, în timp ce aproape 3,6% din titluri se află în deţinerea altor investitori.

ArcelorMittal este cel mai mare producător de oţel din lume. Grupul este condus de miliardarul indian Lakshmi Mittal şi are activităţi de siderurgie şi minerit în 60 de ţări.

În România, grupul deţine două combinate siderurgice, la Galaţi şi Hunedoara, două fabrici de ţevi, la Iaşi şi Roman, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi o divizie a ArcelorMittal Construction.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb