"Arctic" a lansat frigiderele "Diffusion"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 11 iulie 2005

"Arctic", cel mai mare producător autohton de electrocas-nice, a lansat frigiderele "Diffusion", care completează gama de produse "Diffusion" lansată de companie în luna iunie. Lansarea acestei game reprezintă un pas important pentru "Arctic" deoarece "Diffusion" este prima gamă cu un design unitar, tehnologie superioară şi preţuri competitive.

Gama Diffusion include combina frigorifică tower combi Arctic cu o înălţime de 2 metri, maşina de spălat Arctic cu 1400 de rotaţii pe minut şi şase kilograme încărcare, aragazul Arctic cu arzător dublu-inelar (wok burner) şi televizorul Arctic picture-in-picture. Produsele au o linie vizuală nouă, cu muchii faţetate, finisaje de calitate superioară şi caracteristici tehnice premium.

Compania "Arctic" deţine o cotă de 30% pe piaţa de produse electrocasnice, cu 50% pe segmentul frigidere (următorul competitor deţine 12% din piaţă), 18% pe segmentul maşini de spălat rufe (locul 3 în piaţă) şi 20% pe segmentul aragazuri (locul 2 în piaţă).

Avînd o capacitate de producţie de 900.000 unităţi şi o cifră de afaceri de 132 milioane de euro în anul 2004 (o creştere cu 30% faţă de anul precedent), Arctic îşi dedică o parte a producţiei către export, cu pieţe de desfacere în Franţa, Germania, Spania, Polonia.

"Arctic" a investit în anul 2003-2004 un total de 17 milioa-ne de euro în tehnologie, produse şi servicii, în sisteme moderne de management şi nu, în ultimul rînd în resurse umane - investiţiile în sisteme moderne se concretizează în sistemul TPM care a dus la creşterea eficienţei de cost şi a calităţii produselor şi sistemul 6 Sigma.

Pentru anul 2005, investiţiile s-au ridicat la suma totală de 10,5 milioane de euro.

"Arctic" face parte din concernul Arcelik A.S., ce a devenit acţionar majoritar al companiei în 2002 şi dispune de o capacitate anuală de producţie de 750.000 unităţi. Pentru 2005 capacitatea de producţie este planificată să crească pînă la 900.000 unităţi.

Concernul Arcelik A.S. este cea mai mare corporaţie industrială din sectorul privat din Turcia care produce frigidere, maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, maşini de gătit şi aspiratoare. Cu cele 11 fabrici pe care le deţine, Arcelik are o capacitate de producţie anuală de 7 milioane de produse electrocasnice şi 8,2 milioane de componente. Cu o cifră de afaceri de 1,9 miliarde euro în 2003, Arcelik se situează în primii cinci cei mai importanţi producători europeni de aparate electrocasnice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb