Arctic introduce vehicule utilitare 100% electrice în flota auto destinată reţelei de service-uri

F.D.
Companii / 7 februarie

 Murat Buyukerk, Chief Executive Officer, Arctic

Murat Buyukerk, Chief Executive Officer, Arctic

Arctic continuă eforturile în direcţia reducerii amprentei de carbon şi introduce vehicule utilitare 100% electrice în flota auto destinată reţelei de service-uri. Iniţiativa face parte din strategia de sustenabilitate a firmei, fiind un prim pas în procesul de tranziţie către un parc auto verde, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, un număr de 10 utilitare electrice Renault Kangoo E-Tech au intrat în flota destinată reţelei de service-uri Arctic. Noile vehicule electrice vor deservi centrele din judeţele Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Dolj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Suceava şi Braşov. Repartizarea acestora a avut în vedere acoperirea zonelor urbane mari şi cu activitate intensă. Concomitent, în toate locaţiile vor fi montate şi staţii de încărcare dedicate, care să asigure funcţionarea eficientă a flotei auto.

Această primă schimbare în parcul auto al companiei va genera un impact pozitiv, urmând a fi evitate anual emisii de aproximativ 37 tone de dioxid de carbon. În prezent, Arctic administrează o reţea de 36 de centre de service, pentru care dispune de un parc auto alcătuit din 110 vehicule.

"De-a lungul ultimilor ani, la Arctic am îmbinat gestionarea eficientă a resurselor, utilizarea de energie verde şi adoptarea de tehnologii inovatoare, demonstrând că sustenabilitatea, eficienţa operaţională şi competitivitatea nu sunt doar compatibile, ci şi interconectate. Acest nou pas pe care îl facem vine să întărească angajamentul nostru de a ne desfăşura operaţiunile cu un impact redus asupra mediului. Vom continua să implementăm măsuri pe tot lanţul valoric, care să ne permită să contribuim activ la dezvoltarea unui viitor sustenabil", a declarat Murat Buyukerk, Chief Executive Officer, Arctic.

Cu cele 36 de reprezentanţe în cele mai mari oraşe din ţară, Arctic este singura companie de pe piaţa locală care deţine propria reţea de service cu acoperire la nivel naţional. Echipa dedicată de experţi reprezintă un element vital pentru organizaţie şi o parte esenţială a angajamentului faţă de clienţi. Astfel, pe lângă dezvoltarea de produse eficiente din punct de vedere energetic sau al consumului de apă, Arctic are în focus şi eficientizarea propriilor operaţiuni.

"Inovarea în serviciile pe care le oferim este strâns legată de angajamentul nostru de a contribui la crearea unui viitor mai bun. Această tranziţie către un parc auto verde ne va permite să reducem emisiile de carbon şi, totodată, să oferim un exemplu concret de responsabilitate în interacţiunea cu clienţii noştri", a precizat Ovidiu Ştefănescu, Director Customer Care Service, Arctic.

Anul trecut, Arctic a finalizat cu succes instalarea de panouri fotovoltaice la fabrica din Găeşti, extinzând concomitent capacitatea existentă a instalaţiei de la Ulmi. În 2022, în ambele fabrici, compania a pus în aplicare 35 de proiecte de optimizare a consumului de energie, care au dus la economii de energie de 7.567 GJ şi au prevenit emisia a 561 de tone echivalent CO2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb