ARCTIC STREAM: Phishing-ul în topul provocărilor pentru reţelele informatice industriale

V.G.
Companii / 7 decembrie 2022

Ioana Manea, Chief Innovation Officer, Arctic Stream

Ioana Manea, Chief Innovation Officer, Arctic Stream

Companiile care deţin reţele informatice industriale se confruntă cu o creştere a provocărilor de securitate, iar cele mai dese sunt atacurile de tip phishing (73%), urmate de vulnerabilităţile software (46%) şi ransomware 27%, arată un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Aceste date au reieşit în urma webinarului "Securizarea şi Segmentarea Reţelelor Industriale", organizat de Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT şi emitent listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul AST.

Potrivit sursei citate, respondenţii provin din companii din industrii precum cea alimentară, utilităţi (electricitate şi gaze), echipamente electronice şi producţie industrială, în cadrul cărora interesul pentru îmbunătăţirea securităţii reţelelor a crescut, în ultimii ani. Pe lângă pandemia COVID-19, care a ridicat problema desfăşurării muncii la distanţă în condiţii de siguranţă, firmele din industrie sunt angajate în procese de transformare digitală, ce presupun automatizarea liniilor de producţie şi tehnologii precum Internet of Things (IoT).

Aceste procese presupun legături tot mai dese între reţelele IT (de calculatoare şi date) şi cele OT (tehnologiile operaţionale), iar răspunsurile primite la webinar corespund în mare măsură cu ceea ce observă Arctic Stream la clienţii săi, care au platforme de protecţie la nivel de Email şi Web. Acestea au raportat, din totalul atacurilor blocate, 69% - tentative de phishing, urmate de spam - 49%.

"Succesul proiectelor de transformare digitală depinde şi de convergenţa între reţelele IT şi OT, astfel că devine necesar a avea o vizibilitate completă asupra reţelelor industriale, pentru a construi o arhitectură de apărare împotriva atacurilor specifice. Cisco Cybervision reprezintă o platformă care monitorizează echipamentele industriale şi traficul de comunicaţii dintre acestea, pentru a putea securiza mai eficient reţele critice. Soluţiile de tip Cisco Secure Email şi Cisco Secure Web oferă o amplă protecţie contra vectorilor de atac, în condiţiile în care atacatorii compun emailuri din ce în ce mai avansate, pentru a scăpa detecţiilor motoarelor de filtrare", a declarat Daniel Teodorescu, Chief Technology Officer, Arctic Stream.

Una dintre concluziile webinarului "Securizarea şi Segmentarea Reţelelor Industriale" a fost aceea că, odată cu amplificarea riscurilor de expunere la atacuri industriale, majoritatea companiilor (77%) consideră că au nevoie de traininguri dedicate soluţiilor de securitate pentru reţele industriale, dar numai 30% au alocat un buget pentru un astfel de curs.

"Interesul ridicat pentru webinariile legate de cybersecurity, desfăşurate de Arctic Stream în 2022, ne-a arătat că sectorul industrial este conştient de riscurile de securitate informatică şi caută soluţii pentru a le putea contracara, mai ales în cazul unor infrastructuri critice. În acest sens, pregătirea unor angajaţi este vitală, dar oferta de cursuri specifice, mai ales în ceea ce priveşte securitatea şi segmentarea reţelelor industriale, este încă insuficientă faţă de cerere. Pentru anul viitor, Arctic Stream îşi propune să-şi extindă portofoliul de servicii cu astfel de cursuri, care să răspundă nevoilor în creştere ale companiilor", a adăugat Ioana Manea, Chief Innovation Officer, Arctic Stream.

Cursurile în pregătire pentru anul următor anticipează aceste nevoi şi vor fi adaptate pentru protejarea împotriva ameninţărilor curente de securitate cibernetică, atât pentru reţelele IT, cât şi pentru zonele industriale. Printre cursurile pe care compania le are în vedere se numără: (1) Designul şi bunele practici în abordarea şi implementarea soluţiilor de securitate cibernetică; (2) Cisco Firepower - instalarea, configurarea şi optimizarea platformei; (3) Designul şi configurarea securităţii cibernetice pentru reţelele industriale. Prin înregistrarea recentă ca academie NetAcad, Arctic Stream va putea oferi, din 2023, şi cursuri de formare în conformitate cu certificările oficiale Cisco (precum Cisco Certified Network Associate).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. GO GO AST cea mai de incredere companie AERO!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb