Arestări la "Mitsubishi" - rapoarte false privind siguranţa autovehiculelor

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 mai 2004

Poliţia niponă a percheziţionat sediul producătorului autohton de camioane "Mitsubishi Fuso Truck & Bus", deţinut de societatea germano-americană "DaimlerChrysler", arestînd şapte directori ai acestuia. Cei şapte sînt acuzaţi că au falsificat rapoarte privind siguranţa autovehiculelor.

Acţiunea Poliţiei face parte dintr-o anchetă mai amplă, care priveşte societatea "Mitsubishi Fuso Truck & Bus" şi care urmăreşte să afle dacă aceasta a înaintat Ministerului Transportului rapoarte false în legătură cu unele defecţiuni ale autovehiculelor, care au produs 50 de accidente, inclusiv un deces. Printre cei arestaţi se află fostul preşedinte al "Mitsubishi Fuso", Takashi Usami, şi fostul director general al "Mitsubishi Motors", Akio Hanawa.

La vremea la care s-au produs accidentele mai sus menţionate, "Mitsubishi Fuso" era deţinută de "Mitsubishi Motors", care nu a reuşit să ia măsurile necesare schimbării modului de conducere a companiei, după ce aceasta a ascuns, vreme de 20 de ani, plîngerile clienţilor în legătură cu defecţiunile autovehiculelor achiziţionate. Compania a fost nevoită să retragă de pe piaţă două milioane de autovehicule în perioada 2001-2002.

La rîndul său, "Mitsubishi Fuso" a retras, în luna martie, 112.000 de camioane şi autobuze de pe piaţă, dat fiind că aveau unele defecţiuni care determinau desprinderea roţilor.

Specialiştii sînt de părere că cele întîmplate la "Mitsubishi Fuso" vor afecta serios imaginea "Mitsubishi Motors", mai ales că aceasta din urmă controla unitatea producătoare de camioane la vremea producerii accidentelor. "DaimlerChrysler", care deţine 37% din "Mitsubishi Motors", şi-a majorat, în luna martie, participaţia la "Mitsubishi Fuso", acum deţinînd 65% din aceasta. "DaimlerChrysler" a preluat, însă, controlul companiei încă de anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb