ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ BUCUREŞTI: "Primarul general încearcă să se spele pe mâini în cazul Cathedral Plaza"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 12 iulie 2017

"Primarul general încearcă să se spele pe mâini în cazul Cathedral Plaza"

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti susţin că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, încearcă "să se spele pe mâini'' în cazul Cathedral Plaza.

Reacţia acestora vine după ce luni Primăria Capitalei a anunţat că nu are competenţe în ceea ce priveşte demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza şi că atribuţiile pentru avizarea desfiinţării imobilului revin exclusiv Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi proprietarului clădirii.

Un comunicat al Arhiepiscopiei a declarat: "Primarul general al Capitalei se crede Pilat din Pont: încearcă să se spele pe mâini în cazul Cathedral Plaza. Prin noua sa tentativă de a scăpa de răspunderea aplicării legii în cazul Cathedral Plaza, primarul general Gabriela Firea oferă opiniei publice o confirmare a legăturilor sale de afinitate (şi interese) cu dezvoltatorul proiectului. Ultimele sale demersuri produc îngrijorare Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB), întrucât acestea denotă implicarea doamnei Gabriela Firea în salvarea colosului ilegal. (...) Ca primar al municipiului Bucureşti (PMB) este obligată să emită dispoziţia de desfiinţare a clădirii ilegale Cathedral Plaza, acţiune pentru care nu are nevoie de avize sau păreri de la alte instituţii şi apoi este obligată să ia toate măsurile administrative pentru a readuce terenul la starea de dinainte de construire".

Potrivit sursei citate, avizul de la Comisia Naţională a Monumentelor nu trebuie să fie cerut nici de primarul Capitalei şi nici de proprietarul clădirii, fiind vorba despre o hotărâre judecătorească ce trebuie pusă în executare.

"Constatând că sentinţa civilă nr. 2.520/2012 a Tribunalului Dâmboviţa şi decizia nr. 89/2016 a Curţii de Apel Constanţa nu sunt respectate, solicităm din nou public primarului Capitalei să-şi facă datoria şi să pună în executare hotărârea definitivă, mai ales că prin hotărârea judecătorească pronunţată de Tribunalul Bucureşti la data de 10.07.2017 instanţa a respins în mod definitiv şi ultima contestaţie la executare formulată de către primarul municipiului Bucureşti", menţionează sursa citată.

Potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, nicio autoritate administrativă nu poate lipsi de efecte o hotărâre judecătorească:

"Dispoziţiile legale la care se face referire în comunicatul primarului general nu sunt aplicabile în situaţia de faţă, întrucât acestea se referă la procedurile necontencioase de autorizare a desfiinţării unei construcţii ilegale. Grija pe care o manifestă primarul general în ultima perioadă pentru procesele aflate pe rol, introduse de către Millennium Building Development (MBD), demonstrează că mai presus de lege există alte legături despre care ARCB a făcut vorbire şi pe care PMB nu le-a infirmat. De altfel, dezinformând prin omisiune, dna primar general nu aduce la cunoştinţa publicului faptul că în acelaşi dosar în care s-a solicitat de către MBD ca instanţa să dispună intrarea în legalitate a acestei construcţii, ARCB a cerut instanţei judecătoreşti să oblige primarul general la emiterea actului administrativ de respingere a cererii de intrare în legalitate".

În opinia reprezentanţilor Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Gabriela Firea susţine "un război propagandistic", în care poartă "stindardul intereselor MBD", potrivit Agerpres.

Luni, Primăria Capitalei a anunţat că nu are competenţe în ceea ce priveşte demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza şi că atribuţiile privind avizarea desfiinţării imobilului revin exclusiv Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi proprietarului Cathedral Plaza.

Municipalitatea a precizat că a formulat şi trimis către Ministerul Culturii o cerere privind eliberarea avizului de desfiinţare a imobilului.

Primăria a menţionat că pe rolul instanţelor mai există şi alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecătorească în aceste cazuri nu este finalizată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb