Ariston Thermo România lansează noua gamă de centrale termice One

A.C.
Companii #Construcţii / 8 septembrie 2017

Gama One

Gama One

Ariston Thermo România, companie ce se ocupă cu centrale termice şi boilere electrice, a lansat noua gamă de produse One, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Aceasta este formată din trei modele de centrale termice pe gaz - Alteas One, Genus One şi Clas One.

Cele trei modele din gama One dispun de puteri de 24-30-35 KW, au un design şi o performanţă ce asigură reducerea substanţială a consumului de gaz. One aduce pe piaţa locală şi modelul Alteas One, model încadrat în clasa energetică A+.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România a menţionat: "Prin lansarea Alteas One ne dorim să oferim clienţilor noştri un control cât mai mare asupra funcţiilor centralei termice. Am observat, în ultimii ani, o cerere tot mai mare pentru produse inteligente, ce pot fi controlate de la distanţă. Astfel, Alteas One poate fi conectată direct la reţeaua WiFi, iar cu ajutorul aplicaţiei Ariston Net şi a accesoriului de termoreglare Cube, care vine inclus in pachetul centralei, poate fi controlată uşor de pe orice dispozitiv, atingând performanţe ridicate şi, în acest fel, încadrându-se în clasa energetica A+, cea mai bună din categoria sa".

Conform sursei, noile modele oferă şi un sistem de control al aprinderii ce poate auto-detecta tipul de gaz şi debitul acestuia, oferind încălzire constantă, dar şi un nou schimbător de căldură, XtraTech, patentat Ariston, realizat din oţel-inox, pentru a garanta un grad ridicat de anduranţă pe întreaga sa durată de viaţă.

Noile modele One oferă garanţie de până la şapte ani.

Drăguleanu a mai precizat: "Potrivit unui studiu realizat de Ariston Thermo România în acest an, piaţa locală de central termice este tot mai mult dominată de înlocuirea echipamentelor de încălzire. Dacă la prima achiziţie clienţii sunt interesaţi cu precădere de detalii precum silenţiozitate sau încălzirea rapidă a apei calde menajere, în cazul înlocuirii, conectivitatea, reducerea consumului şi serviciile post-vânzare sunt principalele criterii de cumpărare. Tocmai din acest motiv, noua noastră gamă răspunde cerinţelor actuale ale pieţei".

Acesta a mai adăugat că, în ultimii cinci ani, piaţa de înlocuire a centralelor termice a crescut treptat, ajungând la aproximativ 35% din totalul vânzărilor. Dacă în trecut majoritatea cumpărătorilor era reprezentată de gospodării la prima achiziţie, de cele mai multe ori debranşate de la sistemul centralizat de încălzire, astăzi piaţa este susţinută de clienţi care au instalat pentru prima dată o centrală termică în urmă cu 10- 15 ani şi sunt deja la cea de-a doua achiziţie. De asemenea, un procent destul de important este reprezentat şi de proiectele rezidenţiale, segment aflat într-o creştere accelerată, informează sursa.

Reprezentantul Ariston Thermo România a continuat: "Am observat, în ultima perioadă, un trend pozitiv al pieţei care se datorează atât faptului că am ajuns în perioada de înlocuire a centralelor montate acum 10-15 ani, cât şi dezvoltării de proiecte rezidenţiale în zone importante din ţară. Ne aşteptăm ca această creştere să continue şi în perioada următoare, deoarece înlocuirile de echipamente de încălzire vor fi din ce în ce mai multe, dar luăm în calcul şi extinderea reţelei de gaz din zonele rurale, care automat va aduce un val de noi clienţi".

Potrivit sursei menţionate, diferenţele cu privire la principalele criterii de achiziţie au fost determinate şi de evoluţia pieţei locale de centrale termice în ultimii 5 ani. Astfel, dacă la începutul anului 2012 mai erau branşate circa 1,5 milioane de apartamente, la finele anului 2016 peste. 1,2 milioane de locuinţe din România mai erau racordate la sistemul centralizat de încălzire.

Cătălin Drăguleanu a explicat: "Conform datelor publicate de ANRSC*, din 2012 şi până în prezent, aproximativ un sfert de milion de abonaţi au renunţat la încălzirea centralizată în favoarea instalării unui sistem propriu. Astfel, în 5 ani, 214.313 familii au ales, în toată ţara, debranşarea şi folosirea unui sistem alternativ de încălzire".

De asemenea, în această perioadă, în mai multe judeţe CET-urile au fost complet desfiinţate din lipsă de abonaţi. În acest moment, în Alba, Bistriţa Năsăud, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Ialomiţa, Maramureş, Satu Mare, Sălaj nu mai există deloc sistem centralizat de încălzire, vechii abonaţi optândpentru un sistem propriu, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, debranşările din ultimii ani au fost determinate de nevoia tot mai mare a românilor de independenţă şi confort, dar şi de dorinţa acestora de a reduce costurile lunare de încălzire şi producere a apei calde menajere. În timp ce preţul mediu de producţie al gigacaloriei, la nivel naţional, este de 355 de lei, iar cel de facturare către populaţie este de 221 de lei, utilizatorii de centrale termice în condensare plătesc aproximativ 163 de lei/Gcal. Astfel, costurile facturilor de încălzire ale acestora din urmă, sunt reduse, în medie, cu aproximativ 27%. Având în vedere că în unele judeţe, preţul gigacaloriei este mult mai mare comparative cu media naţională, economia adusă de o centrală termică pe gaz poate depăşi 60%.

Conform calculelor Ariston, o familie care locuieşte într-un apartament cu două camere, cu o suprafaţă de 60 mp şi foloseşte o centrală termică în condensare, poate plăti, pentru încălzire şi apă caldă, facturi cu până la 48% mai mici decât o familie care locuieşte într-un spaţiu similar, dar racordat la CET. Iar dacă vorbim despre o locuinţă cu un sistem de încălzire bazat pe energie electrică, atunci cheltuielile pot fi mai mari cu până la 300%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb