ARISTON THERMO: Verificarea tehnică periodică şi revizia centralei termice eficientizează consumul

A.C.
Companii #Construcţii / 22 iunie 2017

Cătălin Drăguleanu

Cătălin Drăguleanu

Verificarea tehnică periodică, reviziile anuale şi folosirea corectă a echipamentelor sunt principalii paşi care contribuie atât la o durată de viaţă mai lungă a centralei termice, cât şi la reducerea costurilor lunare pentru încălzirea locuinţei, potrivit unui comunicat de presă al companiei Ariston Thermo.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România a declarat: "Majoritatea românilor care au optat pentru instalarea unei centrale termice pe gaz au ales această variantă nu doar din dorinţa de a avea un plus de confort şi independenţă, ci şi datorită costurilor reduse oferite de acest sistem. Însă, pentru a contribui la un randament ridicat şi la un consum cât mai scăzut, utilizatorii de centrale termice trebuie să ţină cont de anumite acţiuni precum verificarea tehnică periodică şi reviziile", a declarat.

Potrivit afirmaţiilor sale, întreţinerea centralei termice începe chiar de la achiziţia acesteia. Astfel, aceasta trebuie montată cu ajutorul unei firme sau a unui instalator autorizat, urmând ca imediat să aibă loc deschiderea alimentării de gaz realizată de către furnizorul de gaze. Din acest moment, este foarte important ca proprietarul centralei termice să deţină un contract cu un Centru de Service Autorizat, acesta fiind cel care va efectua şi punerea în funcţiune (PIF), realizând o serie de verificări, reglaje obligatorii şi probe de funcţionare, care se fac la finalizarea lucrărilor de instalare, se arată în sursă.

Tot centrul de service este cel care trebuie să realizeze Autorizarea Funcţionării ce reprezintă prima verificare tehnică a proiectului, a condiţiilor de instalare şi a centralei termice, aceasta fiind obligatorie conform normativelor ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat). Odată cu aceste două operaţiuni, porneşte garanţia legală şi comercială a produsului, conform sursei.

Cătălin Drăguleanu a precizat: "Dacă în urmă cu câţiva ani, românii nu puneau foarte mare accent pe alegerea Centrului de Service Autorizat şi pe serviciile puse la dispoziţie de acesta, odată cu maturizarea pieţei de centrale termice tot mai mulţi utilizatori au înţeles importanţa acestui tip de contract".

În comunicat se mai transmite că, odată realizată punerea în funcţiune a centralei termice, proprietarul trebuie să ştie că este obligat legal să realizeze, o dată la doi ani, verificarea tehnică periodică (VTP) a acesteia, proces ce trebuie asigurat de către o firmă de service cu autorizaţie ISCIR specifică.

Prin verificarea tehnică periodică (VTP) centrala termică este evaluată în ceea ce priveşte funcţionarea corectă şi sigură. De asemenea, sunt verificate dispozitivele de control, de reglare şi siguranţă, gazele arse, reglarea instalaţiei de ardere şi menţinerea condiţiilor iniţiale de instalare. De asemenea, este important de ştiut că distribuitorul de gaze verifică periodic valabilitatea VTP-ului, potrivit reprezentanţilor companiei.

Dincolo de acest aspect, potrivit comunicatului, este recomandată realizarea anuală a unei revizii tehnice, ce constau în acţiuni de curăţare şi întreţinere efectuate de către tehnicienii care au urmat cursurile de pregătire special organizate de către producător şi pot da, de câte ori este nevoie, sfaturi.

Potrivit sursei citate, de altfel, folosirea pieselor de schimb originale este un aspect foarte important ce contribuie la funcţionarea în parametrii optimi ai centralei termice şi la prelungirea duratei de viaţă.

Cătălin Drăguleanu a conchis: "Un alt aspect foarte important de care trebuie să ţină cont utilizatorii de centrale termice este încheierea de contracte privind garanţia. În mod normal, centrala termică are o garanţie de 3 ani, însă durata de viaţă a unei centrale termice este de peste 10 ani şi, în acest context, se poate obţine o extragaranţie de până la 7 ani, acest lucru asigurând proprietarului o serie de beneficii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb