ARMO: Magazinele online româneşti sunt model de conformare fiscală, nu ar trebui să fie ţinta acuzaţiilor de evaziune

R.S.
Miscellanea / 29 iulie

ARMO: Magazinele online româneşti sunt model de conformare fiscală, nu ar trebui să fie ţinta acuzaţiilor de evaziune

. În contextul declaraţiilor recente din spaţiul public privind posibilele noi măsuri fiscale cu impact asupra comerţului electronic, Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO) subliniază că ecosistemul dezvoltat în ultimii ani de magazinele online româneşti asigură trasabilitatea tranzacţiilor, conformare şi raportare fiscală exemplare. Sectorul a investit semnificativ în soluţii şi servicii care fac comerţul electronic lider în plăţile electronice în retail, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, magazinele online din România contribuie substanţial la bugetul de stat, sunt un motor al economiei digitale şi un catalizator pentru internaţionalizarea IMM-urilor româneşti. ARMO respinge ferm declaraţiile publice privind evaziunea fiscală practicată de magazinele online din România, având în vedere gradul înalt de trasabilitate a plăţilor electronice, fiscalizate 100%, respectiv a plăţilor în numerar la livrare, raportate lunar prin declaraţia 395 de companiile de curierat. Mai mult, ca urmare a obligaţiilor instituite de Directiva UE privind cooperarea administrativă (DAC7), operatorii de platformele online din România raportează şi furnizează organelor fiscale încă din 2023 informaţii despre veniturile obţinute de vânzători prin intermediul platformelor marketplace.

Lipsa de conformare fiscală, fie că vorbim de vânzările de produse pe reţelele sociale, fie de platforme din state terţe care exploatează lacune legislative, afectează comercianţii români cinstiţi. ARMO subliniază că orice măsuri de combatere a zonelor nefiscalizate trebuie adoptate prin consultarea tuturor părţilor interesate şi să nu impună obligaţii discriminatorii comercianţilor români conformi cu legislaţia fiscală. În acest sens, introducerea unui mecanism de tip CNP fiscal pentru comerţul online nu ar genera rezultatele scontate, riscând să adauge complexitate birocratică fără beneficii reale.

ARMO îşi reafirmă disponibilitatea de a contribui cu expertiză la discuţiile privind măsurile fiscale care impactează comerţul electronic. Rămânem susţinători fermi ai unui mediu economic modern şi transparent, care să fie nediscriminatoriu faţă de alte sectoare sau jucători internaţionali şi care să promoveze conformarea şi trasabilitatea fiscală. Considerăm că măsurile guvernamentale ar trebui să încurajeze un ecosistem care să stimuleze plăţile electronice şi propunem în acest sens extinderea cadrului legislativ pentru bacşişul prin card şi la servicii conexe comerţului electronic, precum curieratul şi livrările de produse. În acest fel poate fi închis cercul pe care un consumator îl poate face printr-o plată electronică, asigurând astfel o experienţă complet digitalizată şi trasabilă de la achiziţie până la livrare.

ARMO îşi reafirmă angajamentul de a colabora cu autorităţile şi alţi actori relevanţi pentru a promova politici ce sprijină evoluţia comerţului electronic în beneficiul economiei naţionale şi al consumatorilor, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb