AROBS intră pe piaţa din Polonia prin preluarea SYDERAL Polska

M.C.
Companii / 2 februarie 2023

AROBS intră pe piaţa din Polonia prin preluarea SYDERAL Polska

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, anunţă preluarea pachetului majoritar de acţiuni, 94%, din cadrul SYDERAL Polska, o companie din Gdansk, Polonia, specializată în dezvoltarea de produse şi tehnologii pentru comunicarea cuantică şi optică, stocarea şi procesarea datelor, precum şi controlul mecanismelor şi instrumentelor prin satelit, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Prin tranzacţia anunţată astăzi facem încă un pas în direcţia consolidării expertizei noastre în industria aerospaţială din cadrul grupului AROBS. Expertiza SYDERAL Polska completează noua linie de business din cadrul grupului adusă de colegii noştri de la AROBS Engineering - dezvoltare de sisteme embedded şi software pentru sectorul aerospaţial. Echipa din cadrul Syderal Polska deţine o experienţă consistentă în domeniul aerospaţial, compania participând în mod activ în iniţiativele legate de crearea Infrastructurii Europene de Comunicare Cuantică. În plus, suntem încântaţi că, începând cu acest an, grupul AROBS este prezent într-o nouă ţară, Polonia, şi sunt încrezător că împreună cu echipa locală vom dezvolta produse inovatoare şi vom fi implicaţi în proiecte cu un impact semnificativ asupra viitorului Europei spaţiale," a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Potrivit sursei, SYDERAL Polska a fost înfiinţată în anul 2016 şi are o echipă formată din 28 de specialişti în furnizarea de soluţii software şi hardware pentru nevoile clienţilor cu activitate în sectorul aerospaţial. Compania implementează proiecte pentru Agenţia Spaţială Europeană (ESA), iar în acelaşi timp, lucrează la proiecte de cercetare şi dezvoltare finanţate prin Centrul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare (NCBiR) din Polonia. De-a lungul timpului, SYDERAL Polska a fost implicată în numeroase proiecte cu parteneri din sectorul aerospaţial european, inclusiv cu reprezentanţi ai pieţei New Space, al căror scop este democratizarea domeniului aerospaţial prin accesul la sisteme şi servicii la preţuri rezonabile pentru companiile noi din piaţă.

SYDERAL Polska este cunoscută pentru dezvoltarea de instrumente şi mecanisme de control, compania participând la proiectarea şi producţia de echipamente electronice la bord personalizate pentru aplicaţii spaţiale, precum Unitatea de control al instrumentelor FLORIS, un spectometru imagistic de înaltă rezoluţie utilizat de ESA pentru măsurători globale ale fluorescenţei vegetaţiei terestre şi cartografierea acesteia.

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Michal Drogosz, actualul CEO, care va rămâne şi acţionar, cu o participaţie de 6%. Rezultatele SYDERAL Polska vor fi incluse în situaţiile financiare consolidate începând cu anul 2023. La nivelul anului 2022, SYDERAL Polska estimează o cifră de afaceri de 1 milion de euro.

"Alăturarea noastră la grupul AROBS reprezintă un pas semnificativ pentru continuarea creşterii SYDERAL Polska. Prin această tranzacţie avem posibilitatea de a ne extinde gama de produse şi servicii, dedicate sectorului spaţial. A face parte din AROBS înseamnă noi oportunităţi pentru SYDERAL Polska, precum şi deschiderea către sectoare şi industrii în care compania noastră nu era încă prezentă. În domeniul tehnologiilor spaţiale, competenţele AROBS şi SYDERAL Polska se completează perfect, ceea ce ne va permite să dezvoltăm împreună produse şi servicii mai performante", a declarat Michal Drogosz, CEO al SYDERAL Polska.

Achiziţia SYDERAL Polska va consolida expertiza de afaceri a AROBS cu privire la sistemele embedded, cu accent pe tehnologia automotive, aerospaţială, medicală şi marină. De la încheierea plasamentului privat din octombrie 2021, AROBS a achiziţionat companiile Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic, şi Centrul de Soft GPS România, precum şi două entităţi din Republica Moldova, AROBS Software şi TrackGPS, tranzacţii aprobate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 22 decembrie 2022.

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 855 milioane de lei, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb