Artistul Ioan Nemţoi participă la "CowParade"

Ziarul BURSA #Cultură / 30 august 2005

Ioan Nemţoi este unul dintre cei mai creativi artişti europeni, care s-a remarcat prin lucrări ingenioase în sticlă, fie ele decorative sau monumentale. Numele său se leagă de modelarea sticlei la scară monumentală şi combinaţia dintre culori vii şi suprafeţe de sticlă mată pe care le foloseşte în lucrările sale.

"Fără să cunosc prea multe detalii despre reuşitele anterioare ale acestui eveniment, am acceptat să particip la pro-iectul CowParade în România dintr-un motiv simplu: apropierea fizică faţă de oamenii obişnuiţi pe care o implică arta stradală propusă de acest nou tip de manifestare plastică. Şi asta vreau să inspire arta mea oamenilor: apropiere. Organizatorii evenimentului au preluat un moto al artei moderne şi l-au folosit cu succes: arta îşi face apariţia în stradă. O idee binevenită într-un Bucureşti gri", - a declarat artistul.

Pentru CowParade Bucharest 2005, Ioan Nemţoi a decorat o văcuţă într-o manieră spectaculoasă. Glass Cow a fost expusă în Rotonda Plaza România, chiar de către artist.

Ioan Nemţoi spune: "Mi-am asumat scopul lăudabil al aces-tui eveniment, caritatea, fără să uit de conţinut. Să vezi străzile aglomerate de maşini de ultimă generaţie şi zgîrie-nori ale unui oraş umplute de vaci, este o viziune aproape onirică, o trăsnaie, dar o premisă incitantă: cum arată banala vacă în mijlocul erei tehnologice şi a urbanizării, dacă suferă de sindromul provincialului sau ţine pasul, dacă este lovită sau nu de nefirescul care o înconjoară. Aceste întrebări apar dincolo de jocul facil şi au produs vaca nebună - cum îi spune fiul meu, o vacă neverosimilă a oraşului, un artificiu care pledează împotriva artificiului din viaţa noastră. În loc de Joiana care-şi rumega raţia de flori, am conceput o vacă pe jumătate dezarticulată, puţin nelămurită de propriul statut, o ciudăţenie a naturii. Arta nu are nevoie decît de pretexte pentru a exista, iar dacă în final demersul meu ajută atleţii Special Olympics România, nu pot decît să mă bucur".

Glass Cow este fără îndoială o operă de artă care nu lasă pe nimeni indiferent. Ea este punctul de plecare pentru discuţii, comentarii şi ridică multe întrebări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb