ASEMER consolidează poziţionarea României pe harta investitorilor spanioli

G.D.
Companii / 10 martie 2023

Emilio Luque Ascanio, preşedintele (ASEMER)

Emilio Luque Ascanio, preşedintele (ASEMER)

Asociaţia Investitorilor Spanioli în România - Asociacion de Empresas Españolas en Rumanía - (ASEMER) atrage noi membri în board şi îşi consolidează prezenţa pe piaţa locală, cu scopul de a poziţiona România în topul pieţelor de interes pentru investitorii spanioli, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Actualul context economic a încetinit planurile investitorilor, iar impredictibilitatea din piaţă a adus un val de reticenţă. Totuşi, Asociaţia noastră îşi continuă activitatea de promovare a oportunităţilor din piaţa din România, precum şi a intereselor investitorilor spanioli de aici. Vedem că în prezent mai multe domenii din economia locală trezesc interesele investitorilor spanioli pe piaţa locală şi urmărim cu interes evoluţia şi gradul de succes al acestora", a declarat Emilio Luque Ascanio, preşedintele Asociaţiei Investitorilor Spanioli în România (ASEMER).

Potrivit sursei citate, investiţiile străine directe ale nerezidenţilor în România au urcat cu 33,37% în 2022, la 10,698 miliarde de euro, comparativ cu 8,021 miliarde de euro în anul anterior, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.

Totodată, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în 2022, cu 25,5%, comparativ cu 2021, la 7.368 de unităţi, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Spania se află pe locul 13 în topul investiţiilor străine din România. Odată cu creşterea interesului investitorilor din Spania, ASEMER şi-a propus consolidarea prezenţei în România pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor din piaţă astfel că a numit noi membri în boardul asociaţiei şi în acelaşi timp vizează dezvoltarea comunităţii sale.

"Planurile ASEMER pentru 2023 sunt axate atât pe consolidarea comunităţii deja existente, prin organizarea de workshopuri şi conferinţe în domenii cheie, în cadrul cărora membrii comunităţii pot beneficia reciproc de know-how şi expertiza vastă din comunitate, cât şi pe creşterea numărului de membri. În plus, noi nume cu o experienţă importantă s-au alăturat boardului Asociaţiei şi suntem încrezători că aceştia vor ajuta incontestabil să ghideze şi să modeleze viitorul ASEMER. Ne dorim să fim alături de cât mai mulţi investitori spanioli care îşi doresc să intre pe piaţa din România, cu suport şi îndrumare, dar totodată suntem aici să ajutăm şi companiile româneşti care îşi doresc să facă paşi pe piaţa din Spania", a completat preşedintele ASEMER.

Estimările ASEMER nu indică însă o creştere considerabilă a investiţiilor spaniole din piaţă în 2023, ţinând cont de reducerea puterii de cumpărare a populaţiei pe fondul inflaţiei, care îşi va pune amprenta asupra consumului. Potrivit ASEMER, anul acesta va fi de reorganizare şi de repoziţionare, cu o evaluare mai atentă a planurilor de business. Totuşi, România este o piaţă dinamică şi se bucură de cele mai bune perspective macroeconomice din UE, care pot fi îmbunătăţite prin absorbţia fondurilor europene, relativa stabilitate a leului şi prin investiţii stimulate de relocarea activităţilor unor companii pe fondul războiului din Ucraina, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb