ASF A APROBAT PRELUAREA SAI MUNTENIA INVEST DE CĂTRE SIF1 Dragoş Bîlteanu: "Vrem să restructurăm administrarea SIF4"

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iulie 2013

Dragoş Bîlteanu, preşedintele CA al SIF1.

Dragoş Bîlteanu, preşedintele CA al SIF1.

SIF1 Banat Crişana intenţionează să restructureze şi să eficientizeze activitatea SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4 Muntenia, împreună cu managementul actual, ne-a declarat ieri preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al SIF1, Dragoş Bîlteanu, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat preluarea societăţii de administrare a investiţiilor.

Gheorghe Iaciu, patronul Doraly şi unul dintre principalii acţionari ai SIF4, aflat de peste un an de zile în conflict cu administratorul acestuia, consideră că acordul ASF reprezintă o veste bună pentru piaţa de capital, în general, şi pentru domnia sa, în particular. Acordul dintre SAI Muntenia şi SIF Banat Crişana, din luna februarie, a aplanat conflictul dintre SAI şi Gheorghe Iaciu.

Acţionarul SIF4 ne-a declarat că această preluare creează perspectiva unui management profesionist al societăţii şi că se aşteaptă ca strategia de administrare să reflecte obiectivele pe termen mediu şi lung. "Strategia este cea care face diferenţa. Domnul Bîlteanu nu duce lipsă de aptitudini de conducere, însă contează foarte mult oamenii care vor implementa strategia pe care o va elabora. Eu, ca acţionar important al SIF Muntenia, sunt optimist că strategia va fi una de dezvoltare pe termen mediu şi lung", a afirmat Gheorghe Iaciu. La rândul său, Dragoş Bîlteanu ne-a declarat că se aşteaptă să colaboreze bine cu acţionarul SIF4.

ASF a aprobat, ieri, preluarea SAI Muntenia Invest de către SIF1, după ce Consiliul Concurenţei avizase operaţiunea, la finele lunii trecute.

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SAI Muntenia Invest, Petre Pavel Szel, afirmase, la sfârşitul lui mai, că preluarea ar putea fi avizată în iunie, în condiţiile în care Consiliul sau ASF nu vor solicita noi documente.

Domnia sa a explicat că SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia nu reprezintă, împreunpă, 40% pe piaţa fondurilor de investiţii, acesta fiind pragul pe care pe o piaţă relevantă ar trebui luate măsuri de către Consiliul Concurenţei. Următorul pas după obţinerea avizelor ar fi plata acţiunilor şi transferul acestora, a adăugat Petre Szel.

După preluarea controlului de către SIF Banat-Crişana, conducerea SAI ar putea fi schimbată, consideră Szel, însă noul preşedinte-director general, Gabriel Filimon, care l-a înlocuit la conducerea societăţii, la jumătatea lui mai, după opt ani în funcţie, şi o parte din actualul management vor mai rămâne pentru o perioadă în funcţiile de conducere alături de persoane numite de SIF Banat-Crişana. "De la anunţarea înţelegerii privind preluarea, am început să ne facem planuri pentru investiţii împreună cu SIF Banat-Crişana. Grupul care controlează SIF Banat-Crişana şi care va prelua indirect controlul SIF Muntenia a dovedit că are o viziune mai largă şi pe termen mai lung. SIF Muntenia va continua aceeaşi politică", a menţionat domnia sa.

Acţionarii SIF4 Muntenia au ales, la sfârşitul lunii aprilie, un nou Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA), locurile fiind împărţite între persoane susţinute de Gheorghe Iaciu şi oameni preferaţi de Dragoş Bîlteanu, ceea ce a sugerat existenţa unei înţelegeri prealabile între cei doi. Gheorghe Iaciu, alături de alţi acţionari, s-a luptat mai bine de un an de zile cu SAI Muntenia Invest, inclusiv în instanţă, fiind nemulţumit de rezultatele companiei. Dragoş Bîlteanu pare să fi adus pacea la SIF Muntenia, după anunţul privind preluarea.

Acţiunile SIF1 au coborât, ieri, cu 1,71%, în timp ce titlurile SIF4 au scăzut cu 1,53%.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Sif1 are performanța?asta se numește manager profesionist?vai de bietulfi...

    Dacă tot fac front comun, de ce nu fuzioneaza cele 2 sife?

    Stimatii actionari ai SIF1 si SIF4 au motive de mare veselie. ROMENERGO mai are obligatiuni de vandut, iar SIF IMOBILIARE Limited si SIF HOTELURI, probabil tot limitat, sunt motoarele de crestere, care vor duce valoarea titlurilor SIF1 si SIF4 pe culmi nebanuite.

    Don Biltica isi extinde tentaculele si o sa aplice aceeasi politica de jaf ca la sif1.Cu obligatiuni la societati dubioase,vanzari de active mult sub pret de piata si alte Chelisme.

    Asta sifoneaza banii la Sif. Nu a dat dividende ca sa le ia el pe toate cu obligatiuni si alte hotii. Ce rezultate are sif cu toti banii la ciorap.

    ASF ochii cat ceapa pe acest pui de vantu ! 

    cand vor ajunge ca unii sa fure mai mult ca altii...va porni iar scandalul. despre bilteanu si managementul profesionist e un non sens sa vorbim. despre balteanu si hotie ar avea sens dar nu e momentul sau poate DNA ul ne-ar putea ajuta daca ar exista vointa.

    balteanu este specialist in sifonari.vai de investitorii care lasa banii pe mana lui

    1. mi-am vandut deja actiunile, cand au cumparat oblig pe sif1...fni nu doarme!

      Fantastic,Filimon si Biltenu.....

    In loc sa ia oligatiuni romenergo,mai bine lua ebs la18.75euro,din oferta.asta e diferenta investitie/sifonare de bani.la anul cei nemultumiti sa voteze ce trebuie,la repartizarea profitului...

    Ce tare e putoiul asta de Bilteanu....Face el restructurare la Filimon pe plantatie...hahaha.

    O sa fie frumos de restructurat acolo la ei...unul si unul de restructurat. 

    cine dracu te sfatuieste sa iesi in public? pe langa ca esti urat vrei sa te stie lumea cand te va aresta DNA-ul ? nu mai bine ramai un mare hot necunoscut si nu va face presa atata tam tam cand vei fi arestat ? sau oricum se va face publicitate datorita sotiei ? noi acei pagubiti asteptam doar momentul arestarii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb