ASF analizează posibilul abuz de piaţă în urma prăbuşirii bursei

A.P.
Comunicate de presă / 21 decembrie 2018

ASF analizează posibilul abuz de piaţă în urma prăbuşirii bursei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început o analiză a tranzacţiilor derulate în data de 19 decembrie 2018 pe piaţa reglementată administrată de BVB cu privire la posibilitatea existenţei unor elemente care intră sub incidenţa abuzului pe piaţă, prevăzut de Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă.

În situaţia în care, în urma analizelor efectuate, sunt constatate nerespectări ale prevederilor legale incidente, Autoritatea adoptă măsuri care pot fi făcute publice, în funcţie de caracterul acestora. Ori de câte ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat în măsuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se înscriau în categoria informaţiilor publice, acestea au fost aduse la cunoştinţa publicului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Porcii astia platitii cu bani multi pentru o prestatie de nimic se fac ca nu stiu adevarata cauza a prabusirii pietei si cauta un tap ispasitor acolo unde nu este cazul.

    Reactia pietei este absolut normala avand in vedere viitorul sumbru (si fara dividende) care se pregateste companiilor din energie si finante (adica "coloanei vertebrale" a BVB) si implicit investitorilor, dar ce sa inteleaga mamutii astia de la ASF?

    Ar trebui sa ne spuna marele mamut din fruntea ASF de ce nu trebuia sa scada actiunile si de ce ar trebui sa le cumpere investitorii in conditiile ordonantei lacomiei PSD? Am bani disponibili si vreau sa ma lamureasca doctii de la ASF de ce ar trebui sa cumpar actiuni listate la BVB. Ce castig concret imi vor aduce? 

    1. ASF-ul...de ani de zile sunt zero. Stau pe bani buni cu rude si nepoti in birouri caldute si mulg piata si brokerii. Incapabili si paraziti.

      Directorul care se ocupă de marea investigație este Cipri Copariu. Un băiat cu epoleți care face orice să stea în umbră acolo pe salariu mare. Cipri, mare tenismen, e un om foarte periculos..știe se amenințe, să șantajeze ..voi credeți că Cipri o să descopere ceva din rușinea asta de investigație? Ce naiba...sau CASF pus de PSD va acuza vreodată PSD de ceva? De ce nu zicea Armeanu nimic de Pilonul Îi? Nu este atribuția lui de vicepreședinte?

    au fost chestii mai grrave, si asf-ul a dormit linistit

    cit de naiv sa fii sa crezi in as................;f 

    Extraordinar. A cazut piata dupa ce s-a anuntat ditamai ordonanta si ASF a devenit vigilent. Haidi bre...suntem in Fratii Grimm? O sa descopere niste investitori care au vrut sa vanda si au vandut. Asa si? E infractiune? N-ai voie? Daca aveam shorturi in bursa si cineva facea bani? Era infractiune? Ar trebui sa investigheze tranzactiile din 10 dec adica inainte de OUG si cand bancile au cazut brusc la inchidere si dupa ziua de 10 ca cine a vandut atunci a aflat de ce urma sa vina. La ASF e business as usual adica mumbo jumbo. N-a prins si n-a dovedit pe nimeni niciodata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb