"Asirom" estimează profit şi în acest an

Ovidiu VRÂNCEANU, BRAŞOV
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iunie 2010

Compania de asigurări Asirom Vienna Insurance Group a anunţat că va încheia şi acest an cu profit, după ce câştigul net pe anul trecut s-a ridicat la 4,9 milioane de lei. Anunţul a fost făcut de Boris Schneider, directorul general al companiei. Acesta a precizat că rezultatele pozitive se datorează în principal eforturilor managementului de eficientizare a activităţii. "În 2009, Asirom a centralizat activităţile administrative şi a investit semnificativ în echipamente IT. De asemenea, cheltuielile legate de despăgubiri au fost strict monitorizate", a precizat Schneider, fără a avansa o cifră în ce priveşte câştigul pe anul în curs.

Anul trecut, "Asirom" a ajuns la un profit de 4,9 milioane de lei de la o pierdere de 67,6 milioane de lei în 2008. În 2008, societatea a consemnat prime de 750,2 milioane de lei.

Reprezentanţii companiei au anunţat că "Asirom" va investi şi în acest an două milioane de euro în echipamente IT şi aplicaţii software. Astfel, până la finele anului, "Asirom" va emite online 80% din portofoliul de asigurări generale şi va creşte la 100% în 2011. În 2009, numai investiţiile în dotarea agenţilor de vânzări au depăşit 800.00 de euro, fără a pune la socoteală echipamentele IT care centralizează şi gestionează datele transmise de aceştia de pe teren.

"Asirom" este parte a grupului aus-triac Vienna Insurance Group, fiind unul dintre primii cinci asigurători locali şi un important jucător pe piaţa poliţelor auto. Vienna Insurance Group (VIG) mai deţine în România şi companile Omniasig şi BCR Asigurări.

Poliţă RCA cu facilităţi de CASCO

Compania de asigurări ASIROM a lansat un produs care oferă celor care deţin un RCA beneficii asociate poliţelor CASCO. Noul produs scuteşte clienţii de timpul pierdut şi neplăcerile cauzate în urma unui incident auto cu un şofer asigurat la altă companie. Astfel, beneficiarul noului tip de poliţă va primi direct din partea "Asirom" despăgubirea pentru daunele produse din vina unui alt şofer, urmând ca apoi compania să se ocupe de recuperarea banilor de la asiguratorul vinovatului.

Din estimările făcute până în prezent, recuperarea individuală a daunelor produse în urma unui incident auto poate dura şi câteva luni de zile, în vreme ce noul produs garantează că banii vor fi primiţi în cel mai scurt timp posibil, în maxim 7 zile de la acceptarea dosarului complet.

Compania estimează că noul produs "RCA + Casco Partener" va atrage peste 100.000 de clienţi până la sfârşitul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb