Asociaţia Cabliştilor: Proiectul NetCity nu este viabil economic şi tehnic

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 14 noiembrie 2007

Radu Petric, preşedinte ACC

Radu Petric, preşedinte ACC

Proiectul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) privind realizarea unei reţele metropolitane de telecomunicaţii - NetCity - nu este la ora actuală viabil economic şi tehnic, a declarat, ieri, Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), la Convenţia Naţională de Comunicaţii prin Cablu. În opinia domniei sale, acest proiect va crea în Capitală un monopol în comunicaţii şi va fi blocat de Comisia Europeană.

Domnul Radu Petric a mai precizat că, în anumite zone din Bucureşti, construcţia acestei reţele a demarat deşi nu au fost stabilite condiţiile tehnice generale de construcţie a canalizaţiei pentru fibra optică, de racordare la fiecare clădire din Bucureşti, dar nici costurile proiectului şi ale chiriei percepute firmelor de telecomunicaţii.

Primăria Capitalei a interzis extinderea reţelei aeriene şi a hotărât ca orice reţea aeriană să fie mutată în subteran până în mai 2008, conform unei HG a PMB.

"Dezvoltarea comunicaţiilor în Bucureşti este complet blocată pentru că în forma actuală NetCity nu este viabil, nu ne putem extinde pe stâlpi şi nici nu putem îngropa bani în infrastructura subterană, renunţând apoi la ea dacă se va construi reţeaua metropolitană", a explicat Petric.

De asemenea, cabliştii susţin că nici costurile de construcţie şi întreţinere ale proiectului nu sunt cunoscute la ora actuală, adică chiriile pe care le vor plăti aceştia pentru infrastructură.

"În aceste condiţii ne aflăm în imposibilitatea de a şti care va fi preţul plătit de clienţi şi nici cum ne vom amortiza investiţiile", a subliniat preşedintele ACC. ACC susţine realizarea unei canalizaţii subterane pentru reţele de telecomunicaţii pentru a rezolva problema amplasării, dar numai în condiţiile în care Primăria oferă condiţii economice de acces atractive şi justificate economic pentru operatorii de cablu. "La un cost de 30.000 de euro pe km de canalizaţie subterană anunţat de primărie, nicio o companie din domeniu nu va participa. Acest cost este mult peste preţul real pe care orice companie l-ar plăti efectiv pentru a realiza propria canalizaţie cu respectarea normelor în vigoare. Noi nu vrem decât o soluţie bună pentru oraş, pentru clienţi, dar şi pentru operatori", a mai spus Petric.

Potrivit proiectului NetCity, componenţa reţelei metropolitane este formată dintr-o magistrală de 47 de km, o reţea de distribuţie de 700 km şi branşamente de 1.000 de km. Etapele de implementare sunt martie 2008 - zona pilot pentru centrul istoric, 2010 realizarea reţelei metropolitane NetCity pe întregul teritoriu al Capitalei şi etapa a treia - anul 2012, realizarea reţelei pe întreaga zonă metropolitană. ACC are la ora actuală 140 de membri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb