Asociaţia Forţa Fermierilor protestează faţă de inactivitatea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

G.B
Miscellanea / 26 august 2021

Asociaţia Forţa Fermierilor protestează faţă de inactivitatea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Asociaţia Forţa Fermierilor protestează public faţă de inactivitatea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în a demara consultările cu agricultorii pentru elaborarea Planului Naţional Strategic (PNS) pentru Politica Agricolă Comună 2023-2027. În timp ce România nu a scris niciun rând din PNS, Polonia a finalizat deja cel de-al doilea draft integral al documentului, esenţial pentru modul în care se vor acorda subvenţiile europene pentru agricultură, în fiecare stat-membru. Termenul-limită, pentru ţările din UE, de a depune PNS la Bruxelles este 31 decembrie 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Un reprezentant al Asociaţiei Forţa Fermierilor a depus astăzi, la sediul Ministerului Agriculturii un exemplar din PNS-ul polonez, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă către guvernanţi legat de situaţia defavorabilă în care se află fermierii români faţă de omologii lor din celelalte state europene.

PNS pentru Politica Agricolă Comună 2023-2027 este un veritabil Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru fermieri, în care sunt prevăzute strategiile şi priorităţile pentru acordarea banilor europeni în agricultură.

"Pur şi simplu este o bătaie de joc la adresa fermierilor români din partea ministrului Adrian Oros. Nu există nicio explicaţie oficială cu privire la motivele acestei întârzieri. Este vorba de destinul fermierilor români, despre ce se va întâmpla cu securitatea alimentară a României, despre viitorul satului românesc. Solicităm Guvernului României, premierului Florin Cîţu, o reacţie fermă. Deja este vorba de o neglijenţă criminală cu privire la agricultura naţională. Noi, cei din Asociaţia Forţa Fermierilor, am solicitat încă de acum o lună, remanierea ministrului Adrian Oros şi demararea consultărilor dintre mediul asociativ agricol şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii în mandatului unui nou ministru, care sperăm să fie ceva mai responsabil şi mai implicat decât actualul ministru. Se pare că guvernanţilor nu le pasă de fermieri, nu am nicio altă explicaţie cu privire la haosul care domneşte în Ministerul Agriculturii, haos patronat de ministrul Adrian Oros", a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

De peste două săptămâni, există zvonuri în lumea agricolă că ministrul Adrian Oros aşteaptă PNS, gata scris, în plic, primit de undeva. Asociaţia Forţa Fermierilor atrage foarte serios atenţia ministrului Agriculturii că orice tentativă de a angaja România la o Politică Agricolă Comună care nu are în spate o largă şi reală consultare cu toate categoriile de fermieri va primi un răspuns pe măsură. Asociaţia Forţa Fermierilor va utiliza toate mijloacele legale şi administrative, aflate la dispoziţia unei organizaţii profesionale legal constituite şi care se bucură de susţinerea unui număr mare de fermieri din toate regiunile ţării, pentru a bloca un asemenea act de subminare a economiei naţionale şi pentru ca vinovaţii să fie traşi la răspundere. Evident, în cazul în care acest lucru se va întâmpla. Noi sperăm sincer, chiar şi în al doisprezecelea ceas al relaţiei sale cu fermierii români, că ministrul Adrian Oros nu are un asemenea plan.

Asociaţia Forţa Fermierilor anunţă oficial că va participa, în formulă completă, la toate consultările pe care actualul ministru sau un alt ministru al Agriculturii le va avea cu mediul asociativ din sectorul agroalimentar cu privire la PNS. Orice tentativă de a bloca accesul membrilor noştri, fermieri de toate tipurile, la consultările organizate de Ministerul Agriculturii, doar pe motiv că suntem incomozi şi nu facem blaturi cu politicienii, orice asemenea tentativă se va solda cu reacţii publice de amploare.

Asociaţia Forţa Fermierilor Asociaţia a anunţat deja organizarea celui mai important eveniment cu public din acest an dedicat luptei pentru drepturile fermierilor români şi pentru promovarea sectorului agroalimentar naţional. Congresul Fermierilor va avea loc pe 7 septembrie 2021, la Auditorium Pallady, în Bucureşti şi, în funcţie de prevederile legale în vigoare la acel moment, va strânge, ca prezenţă fizică, până la 500 participanţi. Vor fi fermieri din toate regiunile ţării, toate tipurile de fermă şi toate zonele de activitate agricolă. De asemenea, la Congresul Fermierilor vor fi invitaţi cei mai importanţi şi relevanţi decidenţi politici şi administrativi, de la nivel central şi local, naţional şi european, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb