ASOCIAŢIA INVESTITORILOR PE PIAŢA DE CAPITAL: "Modul în care procedează administratorii SIF5 afectează drepturile acţionarilor minoritari"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 9 iulie 2019

"Modul în care procedează administratorii SIF5 afectează drepturile acţionarilor minoritari"

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) consideră că modalitatea în care Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) procedează în legătură cu cererea formulată de grupul format din SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF5), prin care s-a solicitat convocarea adunării acţionarilor SIF5, cu mai multe puncte pe ordinea de zi, printre care revocarea lui Tudor Ciurezu de la conducerea SIF Oltenia, este profund eronată şi, totodată, de natură a afecta drepturile acţionarilor minoritari, atât la nivelul SIF5 cât şi, în general, la nivelul pieţei, se arată într-un comunicat al AIPC remis Redacţiei.

Este o poziţie care vine în condiţiile în care administratorii SIF Oltenia au respins, în şedinţa de ieri, convocarea acţionarilor societăţii, cerută de grupul format din SIF1 şi SIF4, ce deţine 5% din societatea de investiţii financiare cu sediul în Craiova, motivând neîndeplinirea condiţiilor legale de fond şi de formă.

În acestea condiţii, AIPC îşi exprimă surprinderea şi dezaprobarea faţă de atitudinea actualului Consiliu de Administraţie al SIF Oltenia privire la drepturile acţionarilor.

AIPC punctează că, administratorii SIF5 nu s-au obosit să precizeze,

dacă nu în detaliu, măcar pe scurt, care au fost condiţiile legale de fond şi de formă neîndeplinite.

"Atitudinea consiliului de administraţie al SIF Oltenia echivalează cu o sfidare a acţionarilor şi o manifestare a voinţei celui puternic, în deplină antiteză cu principiile care trebuie să guverneze o societate listată pe piaţa de capital, cu un număr semnificativ de acţionari", se arată în comunicatul AIPC, în care se adaugă: "Caracterul abuziv al acestei conduite este şi mai vizibil atunci când se compară atitudinea celor două părţi implicate. Pe de o parte, solicitarea grupului de acţionari a fost detaliată şi, în opinia AIPC, în linie cu exigenţele privind formularea unor asemenea solicitări. Pe de altă parte, răspunsul consiliului de administraţie a fost unul scurt, lipsit de orice detalii privind motivele respingerii, similar celui al unei instanţe judecătoreşti sau autorităţi publice".

În final, AIPC îşi exprimă speranţa că atitudinea administratorilor SIF5

nu va rămâne fără urmări şi invită Autoritatea de Supraveghere Financiară să acţioneze în consecinţă.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. sif suge mielul

    in spiritul "luptatorilor cu sabii" din localitate, anonimul conferentiar a inceput lupta cu piata de capital

    1. ...cu care piata de capital aia a lui Laviniu Beze sau aia lui Bogdan Dragoi si Hanga, sau aia a lui Dan Paul???

      Nu stim cu cine, dar stim de ce.Pentru propriul interes, ca de obicei.

    Oare SIF1 si SIF4 s-au inscris in AIPC, asociatie fara website, fara cont facebook dar se pare cu stampila, condusa de Laviniu Beze

    Se pare ca Laviniu a ramas fara lovele, dar cu stampila. Laviniu nu a fost deranjat ca SIF1 nu vrea prejudiciul inapoi si il tine pe Bilteanu administrator la BIOFARM si VRANCART, ca SIF4 prin INDUSTRIALEXPORTIMPORT ii tine trena lui Bilteanu, tot in favoare furtisagului, dar il omoara grija ca Ciurezu ramane la conducerea lui SIF5.

    Ce zici Laviniule te baga stapanii lui SIF1 si SIF4 in CA la SIF5? ...caci nu-i asa Iaciu este cam zgaeciob cu profesionistii de talia ta. 

    1. Ceea ce face SIF5 este un abuz, indiferent de situatie. Ce o sa facem cand si restul societatilor vor proceda la fel, ca sunt sau nu SIF-uri?!!!

      Ceea ce face SIF1 si SIF4 un este un abuz ci un abuz in forma continuata.

      Ei, normal... il abuzează pe ciurezu de feo câțiva ani deja. L au si pus președinte, l au si pupat in dos. Dar ciurezu n a fost atent si abia acum s a prins ca e abuzat. Si, ca urmare, abuzează el toată piata de capital cu skeme a la chelu si alti decedați, cu aberatii din astea de sa ne doară capul, pe sistemul "statul sunt eu, da va dreaq d acilea". Si însoțit de soborul de laudatori "sefu ce tare esti" me/o lteanul reediteaza istorii triste si penibile. Pe el il doare la actiuni, el pleaca oricum. Ramanem noi, toti prostii, sa ne luptăm cu precedentele astea. Ce mai, un vis! Urat.

      Cand om avea si noi 5% dintr-un Sif om vedea ce facem. Numai minoritar nu esti atunci. Pana una alta minoritarii vor dividende nu vor sa vada muschii încordați de la Sifele 1 plus 4.

      Da' mușchi incordati de la sif5 iti "place"? "E" mai frumosi ăia?

      Trăim s o vedem si pe asta. Sif 1 abuzat. Pai mai mare abuz decât sa ceri cand ai chef age ca stii ca te tine ASF in brațe si sa faci circul secolului pe piața nu a existat nicicând.

    O nulitate de asociatie(AIPC).

    Poate ne explica Laviniu Beze cati investitori are asociatia? 

    1. Beze este deja sub masa.

    Candva era de actualitate o expresie: se apropie latul.Cam asta s-ar fi intamplat de mult la SIF 5, chiar de prin 2006.Atunci a intervenit Staicu si i-a aratat lui Chelu sa isi caute alt drum, dar acum este o lupta la un alt nivel, dar cu un castigator sigur.

    Se vede ca se doreste sa se puna mana pe active, ce vrajeala cu mici actionari!Investitiile facute de presedintele Ciurezu sunt dorite prin orice mijloace!

    SA INTREBAM MICI ACTIONARI DE LA SIF 1 CE AU LUAT....SULA! 

    Metehnele comunismului sunt inca vii la Craiova. Un administrator vrea neaparat sa administreze societatea, chiar daca actionarii nu-l mai Ce este si mai trist, multi ii si aproba abuzurile prin care inca sta pe scaunul directoral.

    1. Ganditi mai simplu,CIUREZU da totdeauna dividende in timp ce Dragoi....

      Si odata cu dividendele si compensatii personale substantiale.

    Vreti Inca un sif sub libanezi ,vreti dividendele de la Dragoi ,de ce ignorati prevederile legale,care Actionari minoritari sunt umiliti,de ce Nu lasati instanta sa decida,cu ce v-a furat Ciurezu,de ce Nu va exercitati votul??Ati Analiza punctele de pe ordinary de zi ,sunt toate dispozitii ale Aga ,cite sunt in afara legii ?de ce Nu asteapta ca instanta sa se pronunte cu privire la lotaririle pe care le-au votat in mai?,au nevoie de banii de la Sif 5?

    Este specific romanilor -nu plec de aici! De ce sa plec ?, eu sunt cel mai bun! ce inseamna vointa actionarilor.? Pentru mine Ciurezu, eu sunt vointa actionarilor! ,, asa ca bagativa mintile in cap. Ce hotarare a luat CA?, cand 4 din cei 7 membrii CA erau vizati cu revocarea. Cred ca ei nici nu trebuia sa voteze intrucat era peroana lor in joc.

    1. Sif Oltenia sub administrarea Sif 1 va deveni un alt SRL inregistrat prin Cipru...

      La sfatul unui Big Four bineinteles...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb