Comunitatea bancară va pune la dispoziţia mediului de afaceri, în perioada imediat următoare, un set de scheme, metode şi tehnici de restructurare a creditelor acordate IMM-urilor, au decis Asociaţia Română a Băncilor şi reprezentanţii unor importante asociaţii patronale, în cadrul unei întâlniri de marţi.
Aceştia au analizat propunerile privind amânarea la plată cu 12 luni a ratelor de capital aferente creditelor în suferinţă, acordate IMM-urilor. În urma dezbaterilor, clarificărilor şi a argumentelor prezentate de părţi a rezultat că sistemul bancar dispune de căi şi metode de refinanţare, rescadenţare, reeşalonare şi amânare la plată a creditelor acordate acestora, dar că acestea sunt insuficient de bine cunoscute.
Măsurile de sprijin sunt aplicabile în funcţie de politica de risc a fiecărei bănci, în conformitate cu prevederile normelor interne şi procedurilor proprii de creditare, de politica de grup în materie şi de situaţia lichidităţii fiecărei instituţii de credit în parte, precum şi de situaţia curentă a fiecărui agent economic care îl califică pentru o astfel de facilitate.
S-a mai stabilit ca astfel de întâlniri, între membrii comunităţii bancare şi patronate, să aibă loc cu regularitate, toţi participanţii apreciind tonul sincer al dezbaterilor.
La întâlnirea de lucru au participat membri ai Consiliului de Administraţie al ARB şi reprezentanţii Consiliului Naţional al întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (membru ACPR), Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, UNIMPRESA România, Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (membru ACPR), Uniunii Generale a Industriaşilor din România (membru ACPR), Uniunii Generale a Industriaşilor din România-UGIR 1903 şi ai Federaţiei Patronale din Industria Uşoară (FEPAIUS).