Asociaţia Salariaţilor Nanotech acuză nereguli în procesul de privatizare a ICEPALV

R.P.
Ziarul BURSA #Companii / 18 ianuarie 2007

Asociaţia salariaţilor din Institutul de Cercetări pentru Protecţii Anticorozive Lacuri şi Vopsele ICEPALV Bucureşti - Nanotech acuză o serie de nereguli apărute în cursul derulării procesului de privatizare a institutului, demarat de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), potrivit unui comunicat al Asociaţiei Salariaţilor Nanotech, citat de Rompres. "Caietul de sarcini pentru privatizare şi anunţul de privatizare au fost elaborate în defavoarea Asociaţiei salariaţilor Nanotech, cu sau fără intenţie, prin specificarea domeniului de activitate generic - Cercetare-dezvoltare în ştiinţe fizice şi naturale, fără să se precizeze domeniul concret de activitate", este menţionat în comunicat. SC ICEPALV SA a fost scoasă la privatizare de către AVAS, iar ofertele de cumpărare au fost depuse de Asociaţia salariaţilor din ICEPALV Nanotech şi de ICPE Electrocond.

Potrivit sursei citate, în baza legilor în vigoare, potenţialii cumpărători trebuie să demons­treze cu documente, experienţa în domeniul cercetării - dezvoltării pentru ramura de ştiinţă a societăţii comerciale de cercetare-dezvoltare care se privatizează sau pentru o ramură înrudită.

Asociaţia Nanotech a fost recalificată prin efectul legii. În comunicatul ICEPAV, este menţionat faptul că ICPE Electrocond a fost, de asemenea, recalificat, deşi nu îndeplineşte condiţia de experienţă în domeniul cercetării-dezvoltării specific ICEPALV şi nici într-o altă ramură înrudită, aşa cum prevede legea.

Potrivit sursei citate, ICEPALV din Bucureşti este, în prezent, singurul institut cu acest profil din România, peste 80% din cifra sa de afaceri reprezentând activităţile de cercetare. Înfiinţat în 1951, institutul este singurul furnizor de produse de acoperire speciale pentru Centrala Nucleară Cernavodă. În prezent, derulează circa 20 contracte de cercetare în cadrul Programului Naţional de Cercetare - Dezvoltare şi Inovare şi a programului CEEX 2005 şi 2006, alături de alte contracte de cercetare cu terţi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb