Assange acuză CIA de incompetenţă, pentru că a stocat programe de spionaj într-un singur loc

Alexandra Cismaru
Internaţional / 9 martie 2017

Julian Assange (Sursa foto: Wikipedia)

Julian Assange (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 21:00

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a acuzat astăzi CIA de "incompetenţă devastatoare" pentru că a stocat programe de spionaj informatic într-un singur "loc", transmite AFP.

Assange a declarat într-o videoconferinţă din Ambasada Ecuadorului la Londra, unde s-a refugiat în 2012"Este un act de o incompetenţă devastatoare crearea unui astfel de arsenal şi păstrarea sa într-un singur loc".

Julian Assange a declarat că WikiLeaks va "lucra" cu fabricanţii de aparate electronice, după dezvăluirile privind un program informatic al CIA care permite transformarea televizorului sau smartphone-ului într-un aparat de ascultare.

Assange a dat asigurări: "Am decis să lucrăm cu ei pentru a le oferi un acces exclusiv la detalii tehnice suplimentare aflate în posesia noastră, pentru a putea fi făcute corecţii".

"CIA a fost foarte imprudentă prin dezvoltarea acestor programe. Infractorii informatici le-au obţinut deja? Agenţiile de informaţii străine le au? Este foarte posibil ca un număr de oameni să le aibă deja", a declarat Assange.

"Este imposibil să păstrezi controlul asupra amelor de spionaj informatic (...). Dacă le construiţi, veţi sfârşi prin a le pierde", a adăugat el, precizând că WikiLeaks are "multe alte informaţii" privind metodele CIA.

WikiLeaks a publicat aproape 9.000 de documente prezentate ca provenind de la CIA, agenţia de informaţii a SUA, ce ar fi pus la punct mii de viruşi, cai troieni şi alte programe informatice care pot permite controlarea de la distanţă a aparatelor electronice, potrivit News.ro.

Aceste programe puteau viza telefoane iPhone, telefoane care folosesc sistemul de operare Android (Google), Microsoft sau televizoarele smart ale Samsung.

CIA ar fi interesată şi de posibilitatea de a prelua controlul vehiculelor datorită instrumentelor electronice.

Conştienţi de riscul în termeni de imagine, marile grupuri de tehnologie au reacţionat. Apple a dat asigurări miercuri că o serie de breşe legate de aparatele sale au fost deja remediate în ultima versiune a sistemului său de operare, IOS.

CIA a acuzat WikiLeaks că ajută adversarii SUA dezvăluind aceste metode.

(M.I.)

--------

Julian Assange: "Colecţia Vault 7 este cea mai mare serie de publicaţii de documente confidenţiale"

Colecţia de documente confidenţiale a CIA apărută marţi, este cea mai mare serie de publicaţii a agenţiei WikiLeaks, a declarat Julian Assange.

Acesta a afirmat într-o transmisie live : "Marţi, pe 7 martie a fost publicată aşa-numita Vault 7. Această serie de publicaţii e cea mai mare publicaţie de documente confidenţiale a CIA, pe agenţie. De fapt, colecţia de 8.761 de documente pe care le-am publicat marţi este deja cea mai mare, din toate timpurile, publicaţie a documentelor confidenţiale de pe agenţie."

Assange a mai precizat că pentru unele sisteme precum Android nu există un update automat, multe dintre ele având probleme grave, iar cele mai puţine le prezintă telefoanele Iphone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb