ASTĂZI: Restaurantele din Capitală îşi reiau activitatea

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 ianuarie 2021

Restaurantele din Capitală îşi reiau activitatea

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri ridicarea, începând de astăzi, a mai multor restricţii în Capitală, deoarece trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 cazuri la mia de locuitori. Astfel, de astăzi se redeschid la interior, în limita a 30% din capacitate, barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele şi sălile de jocuri de noroc. Programul de funcţionare va fi între orele 6:00 şi 21:00. Conform deciziei CMSUB, nunţile şi botezurile rămân interzise.

"Cu 37 de voturi pentru, 1 vot împotrivă şi 4 abţineri s-a hotărât ca de luni de la ora 0:00 restaurantele, barurile cafenele vor funcţiona la capacitate de 30%. Programul va fi între 6 şi 21. În sălile de spectacol, cinematografe, publicul va putea intra în limita a 30% din capacitate. Recomandăm cetăţenilor prudenţă", a precizat Traian Berbeceanu, prefectul municipiului Bucureşti.

El a arătat că decizia CMSUB prevede relaxarea respectivă, dacă în weekend, rata de incidenţă va rămâne în Capitală sub 3 la mie.

Prefectul municipiului Bucureşti a menţionat că autorităţile vor verifica respectarea tuturor condiţiilor din decizia CMUSB şi vor intensifica verificările în următoarea perioadă, pentru ca firmele din domeniul HoReCa să respecte limita maximă de funcţionare la interior, adică 30% din capacitate.

"Suntem într-o situaţie fericită în Bucureşti. Am ajuns la 2,5 indicele de incidenţă. Am fost la 7. Meritul aparţine bucureştenilor, care au înţeles în mare majoritate să poarte mască, să păstreze distanţa. (...) Acum avem HG 3/2021 şi aici lucrurile sunt foarte clare: dacă indicele coboară sub 3 sau sub 1,5, noi trebuie să aplicăm nişte măsuri. A fost o decizie oarecum formală din partea comitetului. E meritul nostru al tuturor bucureştenilor că am reuşit să ajungem până aici, dar în niciun caz nu trebuie să ne relaxăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri: mască, distanţă socială, spălat pe mâini", a declarat Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei.

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a menţionat că antreprenorii din domeniul HoReCa trebuie să fie responsabili şi să respecte noile reguli.

"30% din capacitate, nu 50%, nu mai mult. O masă ocupată din trei. Activitatea se va desfăşura până la ora 21, iar botezurile şi nunţile sunt interzise. Activitatea se desfăşoară numai pentru servirea mesei şi în număr limitat de persoane. Dacă vor să rămână deschise, acest lucru depinde de modul în care aplică regulile şi toate măsurile. Din punctul nostru de vedere, este important ca populaţia să înţeleagă că trebuie să respecte regulile", a declarat Raed Arafat.

Şeful DSU a precizat că măsura luată de CMSUB este reversibilă în orice moment la care se va observa că e necesar.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In 3 luni o sa le inchida iara..

    E o mare pacaleala.. in martie le inchid la loc..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb