ZIARUL BURSA

25 ianuarie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Revenirea SUA în acordul climatic de la Paris va accelera investiţiile în economia verde

Revenirea SUA în acordul climatic de la Paris va accelera investiţiile în economia verde

A.V.Internaţional / 25 ianuarie 2021

Administraţia americană a semnalat deja că va promova o serie de măsuri de mediu, inclusiv un pachet de cheltuieli de două trilioane de dolari 

Optimismul cu privire la creşterea sectorului investiţiilor durabile este tot mai mare, după ce, săptămâna trecută, în prima sa zi de mandat, preşedintele american Joe Biden a semnat un ordin executiv pentru revenirea SUA în Acordul climatic de la Paris.

ISTORICUL PRIVATIZĂRII IN ROMÂNIA "Primul val de consum, nu de investiţii (II)"

Mircea UrsachePiaţa de Capital / 25 ianuarie 2021

Mircea Ursache

După ce multă vreme în conformitate cu prevederile art. 286 din Legea 297/2004, orice persoană a putut dobândi cu orice titlu sau putea deţine, singură ori împreună cu persoanele cu care acţionează în mod concertat, acţiuni emise de către societăţile de investiţii financiare din transformarea Fondurilor Proprietăţii Private, dar nu mai mult de 5% din capitalul social al societăţilor de investiţii financiare, astăzi, urmare legislaţiei actuale pragul de deţinere a dispărut.

Economia zonei Euro reintră în teritoriul contracţiei la debutul lui 2021

Economia zonei Euro reintră în teritoriul contracţiei la debutul lui 2021

Mihai GongoroiMacroeconomie / 25 ianuarie 2021

Economia zonei Euro a reintrat în ianuarie în teritoriul contracţiei după ce activitatea economică se stabilizase în decembrie, arată indicatorii preliminari PMI (Purchasing Managers' Index) comunicaţi vineri de Markit Economics. Activitatea economică s-a restrâns puternic şi în luna noiembrie. De vină, pe lângă măsurile de combatere a pandemiei de Covid-19, care au fost prelungite în marile economii europene, sunt cel mai probabil şi factori sezonieri ce ţin de perioada sărbătorilor.

"Care"

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 25 ianuarie 2021

CRISTIAN PÎRVULESCU

"Care": un termen care poate facilita înţelegerea atitudinii faţă de pandemie. O revoluţie tăcută şi profundă a mentalităţilor care a făcut ca în doar patru decenii viaţa şi sănătatea publică să treacă înaintea priorităţilor economice. Un semn al înrădăcinării valorilor post-materialiste în societăţi, precum cea românească, care păreau refractare unei asemenea direcţii.

"Este improbabil ca BNR să nu mai opereze încă cel puţin o tăiere de dobândă, până la 1%"

BT ASSET MANAGEMENT: "Este improbabil ca BNR să nu mai opereze încă cel puţin o tăiere de dobândă, până la 1%"

M.G.Macroeconomie / 25 ianuarie 2021

Este improbabil ca Banca Naţională a României (BNR) să nu mai opereze încă cel puţin o tăiere a ratei dobânzii de politică monetară, până la 1,00%, consideră analiştii BT Asset Management (BTAM). Aceştia notează într-un raport că rata de dobândă pe titlurile de stat cu scadenţa 10 ani ale României au scăzut în zona de 2,7% în ultima săptămână, perioadă în care tăierea aplicată de BNR dobânzii-cheie, de la 1,50% la 1,25%, a început să se simtă în piaţa titlurilor de stat şi în piaţa monetară.

Trenul care nu mai vine

ACHIZIŢII EŞUATE, NICIUN VINOVAT Trenul care nu mai vine

George MarinescuCompanii / 25 ianuarie 2021

Din 5 miliarde euro alocaţi în perioada 2014-2020, Ministerul Transporturilor nu a reuşit să cumpere niciun tren  

350 milioane euro alocaţi Autorităţii pentru Reformă Feroviară, blocaţi de aproape patru ani Reprezentanţii transportatorilor se tem că fondurile respective vor fi pierdute şi vor rămâne fără materialul rulant promis de autorităţi

1500 de vagoane are nevoie CFR Călători pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime. De aproximativ 400 de vagoane ar avea nevoie ceilalţi cinci operatori de transport feroviar de persoane pentru a fi pregătiţi, cât de cât, de liberalizarea pieţei de transport feroviar care ar urma să intervină la finalul anului 2023. În total 1900 de vagoane ce ar urma să fie achiziţionate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară înfiinţată în urmă cu cinci ani prin OUG 62/2016 şi operaţionalizată de aproape patru ani.

Andrei Rădulescu

ANDREI RĂDULESCU, BANCA TRANSILVANIA "Momentul favorabil din sfera pieţelor financiare internaţionale s-ar putea prelungi până în luna mai"

M.G.Bănci-Asigurări / 25 ianuarie 2021

Rădulescu: "Evoluţiile recente ale unor indicatori macro-financiari exprimă perspective de continuare a tendinţei ascendente pentru indicii bursieri din perspectiva termenului scurt" 

Momentul favorabil din sfe­ra pieţelor financiare internaţionale s-ar putea prelungi până la finalul sezonului de raportări financiare pentru primul trimestru din 2021, respectiv luna mai, consideră Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Transilvania. Acesta punctează, într-un raport de analiză, că evoluţiile recente ale unor indicatori macro-financiari exprimă perspective de continuare a tendinţei ascendente pentru indicii bursieri din perspectiva termenului scurt.

Restaurantele din Capitală îşi reiau activitatea

ASTĂZI: Restaurantele din Capitală îşi reiau activitatea

G.M.Miscellanea / 25 ianuarie 2021

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri ridicarea, începând de astăzi, a mai multor restricţii în Capitală, deoarece trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 cazuri la mia de locuitori. Astfel, de astăzi se redeschid la interior, în limita a 30% din capacitate, barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele şi sălile de jocuri de noroc. Programul de funcţionare va fi între orele 6:00 şi 21:00. Conform deciziei CMSUB, nunţile şi botezurile rămân interzise.

Tendinţele proiectării arhitecturale în 2021

Tendinţele proiectării arhitecturale în 2021

A.T.Miscellanea / 25 ianuarie 2021

Anul trecut, prin experienţa timpului pe care l-am petrecut în interior, ne-a arătat cât de mult influenţează calitatea mediului construit confortul vieţii. Prin urmare, criteriile de calitate vor conta mult mai mult, iar caracteristicile pozitive ale unui spaţiu construit vor cântări mai greu în alegerea unei locuinţe, a unui birou sau chiar a zonei pentru relaxare, susţine Elena Ştefănescu, arhitect, cofondator Studio ae.

Olimpiada, faza pe zvonuri şi negări

Olimpiada, faza pe zvonuri şi negări

O.D.Sport / 25 ianuarie 2021

Povestea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 se transformă într-un scenariu de telenovelă cu final în ceaţă. Un lucru e cert, JO de la Tokyo au fost amânate un an, multe altele sunt nesigure, inclusiv dacă în cele din urmă competiţia va mai avea loc.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Creşteri uşoare pentru indici

BVB Creşteri uşoare pentru indici

A. I. Piaţa de Capital / 25 ianuarie 2021

Obligaţiunile Qualis Properties au fost înregistrate în sistemul bursier  

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în creştere, după ce pe parcursul zilei s-au aflat...

MACRO NEWSLETTER 25 Ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 25 Ianuarie 2021

Macroeconomie / 25 ianuarie 2021

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o contracţie peste aşteptări în ianuarie 2021, pe fondul accentuării contracţiei din sectorul serviciilor. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 47 de puncte, de la 49,5 puncte în...

Producţie în declin

INDUSTRIA AUTO Producţie în declin

O.D.Companii / 25 ianuarie 2021

Criza sanitară a diminuat "moblitatea" oamenilor, iar acest lucru s-a reflectat în vânzarea de automobile şi implicit în producţie. Cei implicaţi în această industrie speră ca 2021 să fie anul redresării.

Facultatea de Jurnalism are şi bibliotecă virtuală

O.D.Miscellanea / 25 ianuarie 2021

Facultăţile se adaptează la situaţia actuală, în care învăţământul de la distanţă a devenit o normalitate. Pentru a optimiza procesul de învăţământ online şi respectând cerinţele legale referitoare la drepturile de autor, din luna ianuarie a...

PLASAMENTE ALTERNATIVE Optimism şi vreme caldă

Marius Tiţa Investiţii Personale / 25 ianuarie 2021

Marius Tiţa

Poate din greşeală, poate din optimism, aş zice că prima licitaţie Alis din acest an a fost una bună. Sau poate că asta este realitatea. Sau este doar modul meu de a o vedea. Este prima licitaţie de artă din acest an, Artmark reluând vânzările pe...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo