Numărul atacurilor cibernetice la serverele companiilor (DDos - Distributed Denial of Service) a crescut, în trimestrul 3 al acestui an, asupra site-urilor ce aparţin organizaţiilor din domeniul educaţiei, arată o analiză efectuată de specialiştii de la Kaspersky Lab.
Potrivit raportului, atacatorii au avut cea mai activă perioadă din T3 în lunile august şi septembrie, iar experţii au ajuns la concluzia că responsabili pentru acest trend sunt studenţii.
"Atacatorii au avut cea mai activă perioadă din T3 în august şi septembrie, având în vedere numărul de atacuri DDoS asupra instituţiilor din domeniul educaţiei, care a crescut vizibil la începutul anului academic. În acest an, cele mai importante atacuri au lovit site-urile unor universităţi din Marea Britanie, Universitatea din Edinburgh şi compania americană Infinite Campus, care asigură suport pentru portalul părinţilor. În cazul a numeroase instituţii publice de învăţământ din oraş majoritatea acestor atacuri DDoS au fost realizate în timpul anului universitar şi s-au diminuat în timpul vacanţelor", scriu experţii Kaspersky Lab, potrivit Agerpres.
Datele centralizate de specialişti relevă faptul că, per total, în perioada iulie - septembrie 2018, botnet-urile DDoS au atacat ţinte din 82 de ţări. Într-o ierarhie întocmită pe acest segment, China s-a clasat din nou pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de atacuri, aceasta fiind urmată de SUA şi Australia.
Atacul de tip DDoS reprezintă cea mai întâlnită formă de infracţiune cibernetică, având ca ţintă website-uri importante şi mai rar computerele personale.