ATP Trucks Automobile lansează un autobuz electric

S.B.
Companii / 13 mai 2021

ATP Trucks Automobile lansează un autobuz electric

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier şi persoane, anunţă lansarea pe piaţă a autobuzului electric ATP Bus e-UpCity, într-un comunicat remis redacţiei.

Produsul ATP Bus face parte dintr-o nouă etapă a investiţiei demarată în urmă cu 4 ani, în valoare de peste 25 mil. euro.

Cu o activitate de peste 25 de ani în domeniul auto, ATP Group şi-a dezvoltat începând cu 2019 segmentul producţie auto. Astfel a luat naştere o noua marcă auto: ATP Trucks, prin care s-au asamblat până în prezent basculanta şi betoniera Truston, 100% la Baia Mare. La acest portofoliu se adaugă acum ATP Bus cu e-UpCity.

"Demersul nostru, ca producători, de a viza şi produsele cu tehnologie electrică este aşezat în contextul actual. Este proiectul nostru de creştere continuă într-o eră a globalizării, dar şi dorinţa de a mişca lucrurile într-o direcţie pozitivă la noi în ţară. Produsul ATP Bus face parte dintr-o nouă etapă a investiţiei demarată în urmă cu 4 ani, în valoare de peste 25 mil. euro şi evident nu se opreşte aici. Următorii paşi vor fi în sensul extinderii infrastructurii necesară asamblării produselor ATP Trucks, aici, la Baia Mare. În data de 1 Mai, autobuzul nostru a ieşit în primele probe de drum", declara Mircea Cirţ, Fondatorul ATP Group.

Întreaga arhitectură a proiectului ATP Bus a furnizat un autobuz electric modern, adaptat cerinţelor locale, cu profil ECO (ECOlogic & ECOnomic), cu omologare europeană. e-UpCity 100% electric răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi şi poluante, dar şi solicitărilor de optimizare a costurilor. Este o soluţie alternativă şi competitivă în procesul de modernizare a transportului public urban.

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. În varianta de configuraţie specială, omologarea îi permite 95 de locuri. Are o autonomie de minim 200 km în oraş, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziţionate de la furnizori consacraţi: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL - gigantul bateriilor EV şi furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe menţionăm producătorul german ZF Friedrichshafen AG consacrat pe piaţa de profil, respectiv pe cei de la DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experţii de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO iar sistemul de direcţie este marca BOSCH/ZF.

"Încă o dată am demonstrat că ne ţinem de cuvânt atunci când noi, ATP Group, facem promisiuni. Despre un autobuz propriu, prima dată vă vorbeam în august 2019 chiar dacă atunci subiectul de mare interes era lansarea de camioane. Proiectele mari nu se realizează peste noapte. Noi am decis şi am ales furnizorii pentru componentele produsului nostru iar specificaţia acestuia a fost

gândită de echipa noastră astfel încât să respecte legislaţia şi să obţină omologarea europeană. Intenţionăm să deschidem oficial sesiunile de prezentare pentru entităţile real interesate de produsul nostru şi să trecem astfel în etapa superioară a proiectului, să fim parte în procesul de modernizare a transportului public urban", a mai declarat Mircea CIRŢ, Fondatorul ATP Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb