În cadrul întâlnirii oficiale a Ministrului Mediului Attila Korodi cu ambasadorul Franţei în România Philippe Gustin, acesta a făcut cunoscută intenţia Ministerului Mediului de a lucra la pachetul legislativ din domeniul gestionării deşeurilor, subliniind, în acest context, importanţa şi utilitatea experienţei specialiştilor francezi, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Mediului.
În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte legate de relaţiile bilaterale dintre cele două ţări, precum şi teme europene de actualitate. Cei doi oficiali au apreciat, în mod egal, "buna colaborare în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două ţări", precum şi faptul că statul francez a pus la dispoziţia României expertiza pe care o deţine în domeniile gestionării deşeurilor, canalizării.
Temele europene discutate au vizat perioada de alocare financiară 2014-2020, cu referire la priorităţile MMSC (Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice) pe parte de proiecte, pachetul Energie - Climă şi Conferinţa de la Paris, din 2015.
Korodi a declarat: "În privinţa exerciţiului financiar 2014-2020, priorităţile MMSC nu se schimbă, vom continua investiţiile în infrastructura de mediu - epurarea apelor uzate şi alimentarea cu apă potabilă, managementul integrat al deşeurilor. Se va continua într-un ritm alert partea de consolidare a digurilor / barajelor pentru protejarea împotriva inundaţiilor şi vom acorda o atenţie deosebită decontaminării siturilor poluate istoric. De asemenea, va exista un capitol dedicat protejării şi refacerii biodiversităţii în contextul implementării Reţelei Natura 2000. Un element de noutate va fi faptul că se vor face investiţii şi în interiorul siturilor Natura 2000, în infrastructura de susţinere a managementului siturilor, pe lângă aprobarea Planurilor de Management".
Ministrul a reiterat sprijinul pentru organizarea de către Franţa a Conferinţei Părţilor la Convenţia Cadru a ONU privind Schimbările Climatice din 2015.