"Auchan" preia dreptul de operare a unor hipermarketuri din Rusia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 decembrie 2007

"Auchan" preia dreptul de operare a unor hipermarketuri din Rusia

"Enka Insaat ve Sanayi" AS, cea mai mare companie de construcţii din Turcia, a vândut către "Groupe Auchan" SA din Franţa dreptul de operare a 13 hipermarketuri din Rusia, în schimbul sumei de 181 milioane de euro (260 milioane de dolari). Predarea acestora va avea loc până la data de 15 iulie 2008, potrivit anunţului făcut de "Enka". Această din urmă companie a cumpărat, în septembrie, de la "Migros Turk" TAS, restul de 50% pe care nu îl deţinea la retailerul rus "Ramenka", plătind în schimb 543 milioane de dolari. "Ramenka" operează 43 de centre comerciale sub denumirea "Ramstore".

"Auchan" va lua în chirie cele 13 hipermarketuri "Ramstore", iar pe unul îl va cumpăra. Nouă din cele 14 hipermarketuri sunt amplasate în Moscova, iar restul în provincie, având în total 1.400 de angajaţi. Afacerea necesită aprobarea autorităţilor de reglementare din Rusia, urmând ca magazinele preluate să adopte treptat numele "Auchan", până la jumătate lui 2008.

Tranzacţia vine la aproximativ trei luni după ce "Enka" a anunţat că a desemnat grupul bancar "Société Générale" drept consultant pentru vânzarea operaţiunilor sale de retail de pe piaţa din Rusia.

Creşterea pieţei de distribuţie din Rusia a atras atenţia marilor grupuri occidentale de profil. "Carrefour" SA, al doilea grup mondial de distribuţie, intenţionează să deschidă primul său magazin din Rusia în 2008, iar liderul mondial "Wal-Mart Stores" Inc. din SUA este interesat, la rândul său, de această piaţă. "Auchan" deţine deja 15 hipermarketuri în Rusia, la care se adaugă alte şapte supermarketuri. În schimb, rivalul german "Metro" AG are centre cash & carry, hipermarketuri şi magazine de electronice în Rusia.

În România, "Auchan" a intrat în toamna anului 2005 şi în prezent are patru hipermarketuri în Bucureşti, Târgu Mureş, Piteşti şi Cluj-Napoca, la care se adaugă un supermarket la "Iulius Mall" din Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb