AUR CURAT "Închideţi legătura cu Pandele!"

Make
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2008

Cu gest imperial - o mişcare cu dosul palmei folosită de capii încoronaţi ca să-i dea pe trădători securii gâdelui - Mihai Tatulici, a rostit, maiestuos, duminică seara, pe micul eran, următoarea propoziţie care îi consolidează cele­britatea:

"Închideţi legătura cu Pandele!"

Cuvintele acestea patru - "închideţi" şi "legătura" şi "cu" şi "Pandele" - sunt de aur.

Ele trebuie să intre în cartea de aur a presei. Şi trebuie şi Tatulici să intre în cartea de aur a presei.

Există mari ziarişti care se străduiesc o carieră întreagă să le găsească pe aceste patru cuvinte şi nu le găsesc şi mor fără să le fi găsit, nefericiţi.

Aceste patru cuvinte!...

Nu le repet, din pietate.

Mai ales cuvântul "Pandele". Ce conotaţii de dambla!

Mihai, te invidiez!

Succesul lui Tatulici a fost atât de mare, încât sute de persoane din Voluntari au ieşit în stradă.

"Tăiaţi legătura cu Pandele" l-a copleşit pe Pandele.

A vrut să-şi facă hara-kiri.

Şi-a dat seama că nu-i primar de Osaka, ci de Voluntari.

Pandele a ţipat: "Băi, faceţi ce vă spun eu, Dane te rog eu frumos, deci anunţaţi toată presa, toată televiziunea, din momentul ăsta sunt în greva foamei!"

Ce poate fi mai frumos?!

Care alt ziarist se mai poate mândri cu un succes atât de ameţitor?!

Tatulici. Este singurul!

Ca să reuşesc să-i provoc unui interlocutor atâta ciudă încât să intre în greva foamei, aş fi în stare să-mi tai o mână ori, chiar şi mai rău, unghiile. De obicei, nu le rod.

Cine a mai reuşit ca, din patru cuvinte, să scoată voluntarii în stradă?

Poate doar PRO TV care-şi suda drugi de fier la poartă înainte de pacea de la Costeşti. În cazul acela, însă fuseseră rostite mult mai multe cuvinte...

Sau când mii de suporteri de fotbal scandau: "TVR, TVR- Te-ai pi... pe PRO TV!", fără cenzură pe postul public de televiziune. Dar, în ambele cazuri, nu fusese vorba de un moderator solitar, ci de studiouri întregi de televiziune.

Genialul Tatulici a reuşit, însă, singur să-l scoată din bârlog şi pe costeştiul Miron Cosma. Becali însuşi a sosit de la palat.

Bravo Mihai!

Sincer.

Oricât te-aş invidia, mă înclin cu respect.

Cine este Pandele?

Născut în 1961, Florentin Pandele este ofiţer de marină de profesie. A fost membru PNL până în anul 2000, fiind un apropiat al secretarului general al Guvernului de atunci, liberalul Radu Stroe - şi el ofiţer de marină, dar şi al ministrului justiţiei, Valeriu Stoica. Din 2001, a trecut la PSD.

Pe fondul guvernării CDR, 1996-2000, este numit de FPS ca membru în consiliile de administraţie al Companiei Naţionale Maritime Petromin (aflată în centrul scandalului "Flota"), membru în consiliul de administraţie al Companiei de Navigaţie Maritimă Romline SA (falimentată), şi membru în consiliul de administraţie în "Şantierul Naval Constanţa" (privatizată de Guvernul Năstase). Din conducerile acestor companii de stat, Pandele a fost retras în 1999.

Singura firmă în care a fost asociat direct este "Seven Seas Com Ltd" SRL, înfiinţată în 1993, împreună cu un alt ofiţer de marină Mihai Costache. Firma a fost radiată în 2002.

După 2005, deşi este membru al PSD, a sponsorizat echipa de fotbal Unirea Urziceni, controlată de Dumitru Bucsaru, un apropiat al PD şi al cuplului Dorin Cocoş Elena Udrea. DNA anchetează de câteva luni sponsorizările, în valoare de aproximativ 3 milioane de dolari, acordate de Primăria Voluntari echipei Unirea Urziceni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Chiar esti singurul care ai inteles esenta. Borfasul Pandelica s-a chircit ca o surcica si chiar avut noroc ca inca nu a luat foc.Dar speram sa mai faca Tatulici o emisiune maiastra care sa-l indemne pe Pandelica sa se arunce in mare.Unde e mai adanca.Este ca-i buna.Hotul dracului,obraznic si mincinos. Chestia cu blocul de pe Vladimirescu e adevarata.Cum dracu sa faca bloc acolo unde nu e canalizare sufic si apa,unde e aglomeratie si copii multi.Si mai sunt vre-o 2 blocuri de arabi la fel de abuzive.Dau de baut la tot orasul de-l vad pe Parpanghelica la mititica vre-o 7 ani.Cel putin.Halal Justitie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb