AUR solicită formarea unei comisii speciale de anchetă asupra vânzării Termocentralei Mintia

V.G.
Politică / 12 septembrie 2022

AUR solicită formarea unei comisii speciale de anchetă asupra vânzării Termocentralei Mintia

AUR a a anunţat, astăzi, că depus în Parlament o solicitare pentru formarea unei comisii speciale de anchetă asupra vânzării Termocentralei Mintia, informează News.ro.

"Parlamentarii AUR işi îndeplinesc încă o dată misiunea pe care şi-au asumat-o faţă de alegători. Alianţa pentru Unirea Românilor cere în mod oficial explicaţii pentru decizia scandaloasă a Executivului prin care a aprobat vânzarea Termocentralei Mintia", arată partidul.

Sursa citată mai susţine că, în cazul în care este vorba despre o afacere onestă în beneficiul României, partidele Puterii au tot interesul să semneze pentru constituirea Comisiei şi să ajute la aflarea adevărului.

"În legătură cu obiectul de activitate al comisiei de anchetă, arătăm că, în fapt, în data de 26 august 2022, în cadrul procedurii de lichidare judiciară a Complexului Energetic Hunedoara SA, societate comercială al cărui principal este Statul Român, reprezentat prin Ministerul Energiei, Termocentrala Mintia a fost adjudecată de singura societate ofertantă, Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, pentru suma de 91.236.832 euro - preţul de vânzare stabilit. Un aspect îngrijorător care ridică serioase semne de întrebare în legătură cu legalitatea şi oportunitatea acestei vânzări este relevat de diferenţa majoră a valorii reale a acestei unităţi şi preţul de vânzare, dat fiind faptul că Termocentrala Mintia a făcut obiectul unui proces de retehnologizare ale cărui costuri s-au ridicat la peste 150.000.000 de euro (informaţie îndeobşte cunoscută), suma de pornire a licitaţiei fiind infimă chiar şi prin raportare la costurile de investiţie", precizează iniţiatorii, în expunerea de motive.

Lista de semnături este la dispoziţia deputaţilor şi senatorilor care doresc să clarifice suspiciunile care planează asupra acestei tranzacţii, mai indică sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Aur dupa ce a facut propaganda pentru psd si securitate a devenit necredibil . adica , securitatea si mafia politrucilor sustinuta de de 30 de ani de securitate a folosit metoda acarului paun , a adus niste papaleti la putere gen catu sau virgil popescu sa faca lucrurile murdare folositoare capitalului strain , iar mafia din spate spunea ca sint fete mari , ba mai sint si violate de catu sau virgil popescu .asta a facut si simion care este toata ziua cu virgil popescu in gura , dar nu-l atinge nici cu o floare pe ciolacu si psd care de doua ori a respins motiunea de demitere a lui popescu si asa fara efect , pentru ca o coada de topor ii lua locul urgent . prin urmare maimutoiul de simion manevrat de securisti harsiti si imbatraniti in golanii ne-a vandut gogosi cu virgil popescu raul suprem in Romania si facea circ cu telefonul pe la viena si parlament .acum dupa ce s-a vandut mintia se face praf si el cu o comisie care nu face doi bani si care nu au rezolvat niciodata nimic .

    1. Foarte bine spus!

      Ce il denigrati pe Simion va este frica ca ajunge presedinte. Ne place de astea care ne fura de 33 de ani. E excelent cu ei. Normal cum face unul ceva cum sar comentatorii care stau si nu fac nimic pentru Romania sa isi spuna parerea. Ca ei au agenda plina cu ordine ce sa faca. PNL, PSD si UDMR aceeasi mizerie.

      mai citeste o data ca intelegi greu , de ce il denigram

    Mintia , a fost cumparata de un grup irakian cu sediul la Amann in Iordania . tot la Aman are sediul si george maior , din grupul de la cluj si mai era si director la sri cu rapirea jurnalistilor in Iraq , cu smenul , ce rapire .?

    Si asa se jefuieste tara, legal, 150-92=58, un castg foarte frumos. Pacat ca veniturile care muncesc nu cresc in asa masura.

    1. ai uitat de fierul vechi

    Hotii din PNL fura si ramasitele tarii asteia... PNL isti hoitari...

    Cand s-a vehiculat in presa stirea despre scoaterea la licitatie a Termocentralei MIntia si PSD-ul si AUR s-au facut ca nu stiu nimic despre aceasta afacere mai mult decat dubioasa . Acum, dupa ce acest obiectiv energetic, strategic care in functiune valora 2 miliarde de dolari, a fost instrainat pe mai nimic si PSD si AUR se fac ca protesteaza.

    Cu totii sunt partasi la acest jaf.  

     

    1. Cred ca PNL, PSD si UDMR sunt la putere. Incerci sa arunci la altii in spate hotiile facute de mafiotii care ne conduc de 33 de ani.

    psd , pnl , udmr , usr , acum si aur , aceiasi mizerie !

    Bravo AUR! Bravo Simion! La puscarie cu hotii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb