AURA RĂDUCU: "Fondurile europene au creat 41.000 locuri de muncă şi au sprijinit 5.000 de întreprinderi, în perioada 2007-2015"

Andrei Stan
Fonduri Europene / 2 februarie 2016

Fondurile europene au creat 41.000 locuri de muncă şi au sprijinit 5.000 de întreprinderi, în perioada 2007-2015, fiind o sursă importantă de investiţii, a afirmat Aura Răducu, ministrul fondurilor europene, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Serviciile de specialitate ale Comisiei Europene şi autorităţile române cu atribuţii în gestionarea fondurilor aferente Politicii de Coeziune a UE se întâlnesc astăzi pentru a analiza evoluţiile pe parcursul anului 2015 în implementarea programelor operaţionale.

"Politica de coeziune a UE este foarte importantă nu doar prin numărul mare de proiecte pe care le finanţează, dar mai ales prin impactul semnificativ pe care l-a avut şi îl are asupra sistemului administrativ, sistemului legislativ şi creşterii gradului de profesionalizare a capitalului uman, prin impactul consistent asupra dezvoltării economice şi sociale. Astfel, analizând îmbunătăţirile obţinute, constatăm că, în cei nouă ani de implementare a acestei politici în România (2007-2015), fondurile europene au fost o sursă importantă de investiţii, au stat la baza a 41.000 de locuri de muncă create, 5.000 de întreprinderi sprijinite să se dezvolte, 400 de unităţi medicale şi unităţi de învăţământ modernizate", a declarat Aura Răducu.

Potrivit MFE, subiectele analizate în cadrul întâlnirii se referă la implementarea globală a programelor operaţionale 2007-2013: progresul acestora şi rezultate obţinute în 2015, previziuni pentru 2016 şi pregătirea închiderii programelor.

De asemenea, sunt abordate teme legate implementarea programelor 2014-2020, respectiv sistemul managerial şi de control, măsuri în anii 2015 şi 2016 pentru implementarea efectivă şi eficientă a fondurilor, procesul de desemnare, sistemul informatic, stadiul îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante, stadiul procesului de simplificare.

La întâlnire participă reprezentanţi ai Direcţiei Generale Ocupare şi Direcţiei Generale de Politică Regională şi Dezvoltare Urbană din cadrul Comisiei Europene, Ministerului Fondurilor Europene (autorităţi de management, organisme intermediare), Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (autorităţi de management), Ministerului Finanţelor Publice (Autoritatea de Certificare şi Plată, Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice, Direcţia Generală Relaţii Financiare Internaţionale), Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Mâine, reprezentanţii autorităţilor române împreună cu reprezentanţii CE vor participa la Comitetul de Coordonare a Acordului de Parteneriat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb