AURA RĂDUCU, MFE:  "Impactul fondurilor europene în PIB a fost de 10,6% în perioada 2012 - 2015"

S.A.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 5 aprilie 2016

"Impactul fondurilor europene în PIB a fost de 10,6% în perioada 2012 - 2015"

Impactul fondurilor europene în economia românească a fost unul pozitiv atât în ceea ce priveşte evoluţia produsului intern brut (PIB) şi a investiţiilor cât şi a numărului de locuri de muncă, a consumului privat şi a salariului mediu, a declarat astăzi ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, potrivit unor surse din media.

"Impactul fondurilor UE în dezvoltarea economiei a fost pozitiv. Mă refer la evoluţia PIB, a investiţiilor, a numărului de locuri de muncă, a consumului privat şi a salariului mediu. În toate aceste domenii, în perioada 2012 - 2015, fondurile europene au avut un impact pozitiv. În ceea ce priveşte Produsul Intern Brut, fondurile europene au contribuit cu 10,6%, iar la creşterea investiţiilor în ţară au avut o contribuţie de 25,6%. În acelaşi timp, rata şomajului a scăzut cu 3,1% datorită fondurilor europene, iar la crearea de locuri de muncă finanţările UE au avut un aport de 3,8%. Creşterea consumului privat pe baza fondurilor UE a fost de 19%, iar creşterea salarială de 25,4%", a afirmat ministrul, care a citat o analiză realizată de Comisia Naţională de Prognoză.

Pentru proiectele cu fonduri europene care, din varii motive, nu vor fi finalizate la timp, Aura Răducu a amintit că Executivul a adoptat recent o Ordonanţă prin care oferă finanţare pentru proiectele cu valori de până la cinci milioane de euro prin acordarea de împrumuturi din Trezorerie.

Potrivit acestei Ordonanţe, unităţile administrativ-teritoriale şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară pot solicita în cursul anului 2016 contractarea de împrumuturi de la Trezorerie, din venituri din privatizare, în limita sumei de 400 de milioane de lei pentru finalizarea unor proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile. Împrumuturile se acordă pentru finalizarea proiectelor cu valoare individuală de maximum 5 milioane euro, finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi Programul Operaţional sectorial Mediu 2007-2013, în vederea îndeplinirii integrale a obiectivelor şi indicatorilor, şi pentru care au fost încheiate acte adiţionale cu termen de finalizare până la 30 iunie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb