Australia impune sancţiuni Iranului şi Rusiei pentru încălcarea drepturilor omului

V.G.
Internaţional / 10 decembrie 2022

Sursă Foto: Twitter - Senator Penny Wong

Sursă Foto: Twitter - Senator Penny Wong

Ministrul australian de Externe, Penny Wong a declarat astăzi că guvernul său va impune sancţiuni ţintite Rusiei şi Iranului ca răspuns la ceea ce consideră ca fiind încălcări grave ale drepturilor omului, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Penny Wong a declarat că Australia impune sancţiuni de tip Magnitsky în cazul a 13 persoane şi două entităţi, inclusiv Poliţia Moravurilor din Iran şi Forţa de Rezistenţă Basij şi şase iranieni implicaţi în reprimarea protestelor declanşate de moartea tinerei Mahsa Amini în arest în luna septembrie.

Sancţiuni vor fi impuse şi în cazul a şapte ruşi implicaţi în ceea ce şefa diplomaţiei australiene a afirmat că a fost o tentativă de asasinare a liderului opoziţiei din Rusia, Aleksei Navalnîi.

Pe lângă aceste sancţiuni, Wong a informat că Australia impune sancţiuni financiare ţintite suplimentare în cazul a trei iranieni şi a unei companii iraniene pentru furnizarea de drone.

De la începutul conflictului, Australia a sancţionat sute de persoane şi entităţi din Rusia, inclusiv majoritatea sectorului bancar şi toate organizaţiile responsabile de datoria suverană a ţării. A furnizat, de asemenea, Ucrainei echipamente de apărare şi ajutor umanitar şi a interzis exporturile de minereuri de aluminiu şi alumină, inclusiv bauxită, către Rusia.

Guvernul de coaliţie liberal-naţional anterior a impus pentru prima dată sancţiuni de tip Magnitsky, măsuri prin care se aplică sancţiuni financiare şi interdicţii de călătorie în cazul unor persoane în luna martie, ele vizând 14 cetăţeni ruşi.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Australia nu trebuie si ea sanctionata pentru grave incalcari ale drepturilor omului in pandemie? Premierul Morrison a comis ilegalitati in functie... iata....

    November 12, 2020 - Scott Morrison has warned the nation to prepare for allegations of “serious and possibly criminal conduct” by Australia’s defence force in Afghanistan that could see soldiers prosecuted for unlawful killings. 

    16 Aug 2022

    Australia’s Prime Minister Anthony Albanese has said his predecessor Scott Morrison “undermined democracy” by secretly appointing himself to additional ministerial roles during the COVID-19 pandemic. 

    1. Peste tot in lume au fost lockdown-uri!

    Perfect, felicitari Australia!

    Australia este mai rea ca Rusia.... Masurile luate in tara in timpul pandemiei au fost egale cu ale Chinei. despre ce vorbim.... Australia nu este in masura sa impuna sanctiuni .....

    UE in primele 8 luni din 2022 au crescut valoarea

    comertului cu Rusia cu 28 %, 

    despre ce sanctiuni economice tot se vorbeste

    care va slabi Rusia ?! 

    1. Ce comert a crescut, ca importul de hidrocarburi a scazut pana aproape de zero...probabil au importat mujicii masini de spalat si frigidere:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb