Austria confirmă acordul pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen aerian

F.D.
Internaţional / 30 decembrie 2023

Austria confirmă acordul pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen aerian

Austria a confirmat acordul cu România şi Bulgaria referitor la "Schengen Air", adică intrarea pe calea aerului fără control la frontieră, a confirmat sâmbătă Ministerul de Interne de la Viena pentru agenţia austriacă APA. Cel mai probabil, decizia se va aplica din martie. Totuşi, a ţinut să precizeze Ministerul austriac de Interne, în prezent nu există negocieri privind aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere şi, prin urmare, nu există nicio dată fermă pentru aceasta.

Potrivit Ministerului austriac de Interne, un text referitoare la aderarea României şi Bulgariei la Schengen cu frontierele aeriene, care are caracter obligatoriu din punct de vedere juridic, a fost trimis vineri seară către preşedinţia spaniolă a Consiliului UE.

Acordul înseamnă că, pe viitor, călătorii din România şi Bulgaria nu vor mai fi nevoiţi să zboare spre alte ţări din UE prin terminalele internaţionale. Paşapoartele vor fi verificate la poartă de către companiile aeriene, cu sprijinul poliţiei.

Potrivit Ministerului de Interne, toate statele membre ale UE trebuie mai întâi să fie de acord cu această înţelegere înainte ca aceasta să poată fi aplicată. Prin urmare, cea mai apropiată dată posibilă pentru introducerea regulamentului ar fi martie 2024, întrucât în această lună se vor modifica programele de zbor.

România anunţase deja acordul referitor la intrarea în Schengen cu graniţele aeriene cu câteva zile în urmă, mai notează presa austriacă.

Cele trei condiţii ale Austriei pentru acest acord ar fi fost, de asemenea, prezentate în textul trimis către preşedinţia spaniolă a Consiliului UE, potrivit Ministerului de Interne de la Viena, scrie Der Standard.

Acestea se referă la o sporire a desfăşurării agenţiei UE de protecţie a frontierelor Frontex în România şi Bulgaria, precum şi la bani alocaţi de Comisia Europeană pentru protecţia frontierelor externe ale acestor ţări, plus o întărire a controalelor la frontierele terestre. Acceptarea solicitanţilor de azil din Austria, în special din Afganistan şi Siria, de către România şi Bulgaria ar fi o altă condiţie cerută de Viena.

În decembrie anul trecut, Austria a blocat o extindere a spaţiului Schengen pentru a include România şi Bulgaria, invocând numărul mare de solicitanţi de azil. Ţările de Jos s-au opus, de asemenea, aderării Bulgariei la Schengen, dar între timp şi-au ridicat veto-ul.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. O lovitura de imagine ce ofera un imens cistig electoral partidelor ce formeaza actualul guvern totul suprapus peste cresterile etapizate de pensii si salarii peste evidenta intrare totala in Schengen in a doua parte a anului si peste mentinerea ofertelor atasate cetatenilor defavorizati .opozitie nu mai exista .Banii din PNNR curg valuri ,valuri , sumele de bani de la UE sunt si ele aproape in integralitate obtinute , inarmarea face din Romania o mare putere in zona .Ce naiba sa ne mai dorim ? Doar nu o sa votam niste Partide aflate in opozitie ce nu au realizat mai nimic .Toti cei din Opozitie au fost invinsi, pe rind ,de catre Iohannis .UDMR nu a reusit sa creeze Enclava numita Tinutul Secuiesc si a fost scos de la guvernare , USR a plecat cu „coada intre picioare” de la guvernare ratind participarea la acesta imensa sansa ce tine de dezvoltarea fara precedent a Romaniei,Orban ,fost de PNL si Barna au pierdut si ei lupta politica cu seful Statului iar Partidul lui Simion si-a epuizat vocalizelele si oleaca ragusit find deja nu mai conteaza .Austria a jucat exact cum i-a cintat Iohannis intelegind si noi acum de ce Presedintele Romaniei a fortat in primul JAI votul chiar daca stia refuzul .

    1. Mai convins.

      Votez pentru al 3-lea mandat de Presedinte Suprem Klaus. 

      fara sa stii ai facut deja asta .

      Ce bancuri ai in tine!Crezi ca ne-am nascut ieri?

      nu cred

      Inseamna ca esti destept/ă!

    De ce trebuie sa luam noi musulmanii lor in special cei din Siria si Afganistan?Adica toate loazele care solicita azil in Austria trebuie sa fie preluate de catre tara noastra de parca la noi e centru de reeducare,mai mult pierdem decat castigam!Se vede ca sunt urmasii imperiului austro-ungar,oamenii nesimtiti nu se dezic,au in sange!Si conducatorii nostri...neam de sluga,sa le fie rusine,nu avem nevoie de asa ceva!

    1. daca nu stiai inca iti spun si musulmanii sunt oameni .

      Tocmai pentru ca sunt oameni,sa-i tina Austria fiindca acolo o duc mai bine!Cinstind vorbind, ar trebui sa-i preia Arabia Saudita,Qatar,Kuweit,Emiratele Arabe Unite,tari dezvoltate,acum daca nu sunt civilizate,ce sa facem?Dictatura religioasa bat-o vina dar lor asa le place fiindca altfel s-ar fi integrat demult in civilizatia vestica.Si autoritatile iraniene sa-i preia si Erdogan ca tot se bat cu pumnul in piept si baga batul prin gard!

      mizele sunt cu totul altele .

      Care sint? Ilumineaza-ne.

      mergi la biserica

      Le gasesc acolo? Mizele.

      Corect!

    Deci poti calatori fara viza in UE acum fara sa fim in Schengen...care este miza cu Schengen-ul de trebuie sa primim musulmanii Austriei? Aha, e vorba de transportatori...deci transportatorii austrieci vor sa nu mai stea la vama cand cara bustenii si ce mai e de carat din Romania, ca baietii nu fac destul destul profit pe aici:-). Deci astia ne iau padurile, petrolul, banii si tot ei ne pun conditii. Si mutalaii din guvern si partide iau pozitia ghiocelului. Cand invatam sa nu mai alegem partide ci independenti care sa reprezinte interesele oamenilor si nu interesele partidelor si structurilor...

    1. Asa zici dar ne trezim cu bo....i!

      Doar ca rezultatul va fi AUR la 30% si Sosoaca la 10% ! :)

      there is a saying: Romanians will refuel at the OMV when they go by planeo rboat

      Ba as sugera sa pună botul austriecii.....

      :))) 

      Aur 38%

      SOS 6% 

      Vai de capul nostru,din rau in mai rau!

    Austria confirma ... ce vrajeala..... Trebuie sa citim articolul pana la penultimul paragraf sa intelegem povestea.

    Austria confirma acordul CONDITIONAT. Iar Romania si Bulgaria nu au confirmat acordul lor asupra conditiilor puse de Austria. Sa le vedem care sunt acestea: 

    - intarirea frontierelor Serbia-Romania si Bulgaria - Turcia cu vamesi din vestul Europei, care vor opri astfel masina de miliarde de euro de facut din frauda transfrontaliera. Trafic de carne vie, de arme, de droguri, frauda rambursarii de TVA.... CREDE CINEVA CA GUVERNELE CORUPTE ALE ROMANIEI SI BULGARIEI VOR ACCEPTA ACESTE CONDITII? Serios? Crede cineva? 

    - intarirea controalelor la granita Romano-Bulgara. 

    - Preluarea imigrantilor excedentari din vestul Europei. 

    Crede cineva ca guvernele roman si bulgar vor accepta aceste conditii? Nu. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb