AUTOCAR ROMÂNESC, IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT GRAV ÎN UNGARIA: Patru morţi, printre care un român

Mina Irina
Miscellanea #Turism / 15 februarie 2017

Accidentul din Ungaria (Sursa foto: Facebook/ Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă)

Accidentul din Ungaria (Sursa foto: Facebook/ Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă)

Actualizare 16:01 DSU a revizuit bilanţul victimelor accidentului din Ungaria: 4 morţi şi 12 răniţi

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a revizuit bilanţul victimelor accidentului produs în această dimineaţă pe Autostrada Paneuropeană din Ungaria.

DSU precizează, pe pagina de Facebook a instituţiei, că patru persoane, un român, un bulgar şi doi turci, au murit în urma accidentului din Ungaria, iar 12 au fost rănite, patru dintre acestea aflându-se în stare gravă.

Răniţii sunt transportaţi la spitalele din Ungaria, la decizia autorităţilor maghiare.

Iniţial, DSU a anunţat că cinci persoane au decedat.

(S.A.)

----------

Actualizare 13:10 MAE: Un cetăţen român se află printre persoanele decedate în accidentul din Ungaria

Un cetăţean român se află printre persoanele decedate în urma accidentului produs în Ungaria, iar alţi şase au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Instituţia precizează, într-un comunicat de presă: "Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako".

Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

MAE mai arată: "Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unităţile medicale menţionate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară".

(S.A.)

-----------

Actualizare 13:02 Eurolines România: "Niciunul dintre cei 17 pasageri din autocar nu a avut de suferit"

Niciunul dintre cei 17 pasageri din autocarul implicat în accidentul din Ungaria nu a avut de suferit, cu excepţia şoferului aflat la volan, care a fost accidentat şi transportat la spital, transmite agenţia de turism Eurolines România, cea care a închirirat autocarul.

Agenţia precizează, într-un comunicat de presă trimis Redacţiei: "În dimineaţa zilei de 15 februarie 2017, în jurul orei 08:40, un autocar al companiei de transport Danvi Top Expediţii, închiriat de compania Eurolines România, ce efectua cursa de linie regulată Hamburg-Bucureşti, a fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul Ungariei la o distanţă de 2 km de Nădlac. În autocar se aflau 17 pasageri. În urma acestui incident, niciunul dintre pasageri nu a avut de suferit, doar şoferul aflat la volan a fost accidentat şi transportat la spital".

Potrivit companiei, toţi pasagerii au fost deja preluaţi de un autocar trimis de Eurolines România şi se află în drum către destinaţie.

Eurolines România adaugă: "Se pare că accidentul a fost provocat din cauza a două microbuze care stationau nesemnalizat pe banda a doua de mers, în urma unui accident survenit anterior. Şoferul autocarului, pe fondul vizibilităţii scăzute şi a condiţiilor meteo nefavorabile, a încercat să împiedice coliziunea cu cele două microbuze, dar nu a reuşit să evite impactul".

Agenţia de turism mai spune că se află în legătură cu pasagerii şi familiie acestora.

(S.A.)

----------

Un accident a avut loc în această dimineaţă la doi kilometri de intrarea în ţara noastră, de partea ungară a graniţei, în apropiere de localitatea Mako, soldându-se cu cu cel puţin 17 victime, dintre care cinci au decedat, printre care un român.

La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe de la Timişoara, Arad, dar şi din Ungaria. O secţiune a autostrăzii a fost închisă, potrivit Digi24.

Conform purtătorului de cuvânt la ISU Arad, George Pleşca, un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Hamburg - Bucureşti, a fost implicat într-un accident în lanţ pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de Vama Nădlac II.

În baza unui acord de colaborare transfrontalieră, autorităţile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă, două echipaje SMURD de prim-ajutor, în timp ce Serviciul Judeţean de Ambulanţă a trimis patru ambulanţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb