Astăzi, protejarea mediului şi a resurselor naturale este esenţială pentru fermierii din România prin acţiuni care îmbunătăţesc rezilienţa agriculturii la schimbările climatice. Gestionarea corespunzătoare a deşeurilor provenite din activităţi agricole, inclusiv a materialelor plastice din ambalajele produselor şi a reziduurilor din diverse procese agricole, este esenţială pentru diminuarea impactului asupra mediului. Soluţii precum reducerea cantităţii de deşeuri, reciclarea, reutilizarea materialelor şi încorporarea alternativelor sustenabile sunt cruciale pentru promovarea sustenabilităţii în agricultură.
Corteva Agriscience, compania internaţională de cercetare şi dezvoltare în agricultură, este poziţionată în fruntea acestor eforturi cu o strategie de sustenabilitate cuprinzătoare. Raportul recent al companiei privind Sustenabilitatea şi ESG prezintă obiective ambiţioase menite să îndeplinească criterii riguroase de sustenabilitate. Aceste obiective includ diminuarea impactului materialelor reziduale, utilizarea ambalajelor sustenabile şi reducerea amprentei de carbon asociată produselor agricole. Până în 2025, Corteva îşi propune ca toate noile produse din portofoliul său de seminţe şi protecţia plantelor să respecte aceste criterii de sustenabilitate, demonstrând un angajament ferm faţă de protecţia mediului.
În România, Corteva exemplifică aceste iniţiative prin adoptarea unei abordări de economie circulară în utilizarea materialelor de ambalare. Această abordare sporeşte potenţialul de reciclare şi reutilizare a materialelor, reducând astfel impactul asupra mediului. De exemplu, ambalajele seminţelor marca Pioneer® în România utilizează materiale reciclabile, precum saci de hârtie şi paleţi de lemn. Aceste materiale sunt alese pentru a minimiza poluarea, iar paleţii de lemn deterioraţi sunt reparaţi, nu înlocuiţi, reflectând angajamentul companiei faţă de sustenabilitate.
Ca parte a eforturilor sale mai ample de sustenabilitate, Corteva abordează utilizarea materialelor plastice în operaţiunile sale pentru a atenua impactul asupra mediului. Iniţiativele companiei implică un program detaliat de gestionare a deşeurilor care asigură gestionarea responsabilă a foliilor de ambalare şi a curelelor de plastic utilizate pentru ambalarea produselor. Astfel, programul asigură colectarea materialelor pentru a fi reciclate separat şi gestionate în conformitate cu reglementările de mediu. Împreună cu un consultant de mediu, aceste procese sunt aliniate la standardele de mediu în cadrul întâlnirilor lunare.