AVARIE NOUĂ LA CERNAVODĂ: Premierul a trimis Corpul de Control la centrală

V.D.
Companii / 29 martie 2018

Premierul a trimis Corpul de Control la centrală

Actualizare 10:40 Preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţii Nucleare (CNCAN) Rodin Traicu, a afirmat în legătură cu situaţia actuală de la Cernavodă că: "Toate sistemele de siguranţă au funcţionat ireproşabil, nu există nici un pericol şi nici un defect, în ceea ce priveşte mediul inconjurător, acesta nu este afectat în nici un fel".

---------

Nuclearelectrica anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, astăzi, ca urmare a apariţiei unei disfuncţionalităţi la un sistem electric de proces, "partea clasică, nu cea nucleară a centralei".

Anterior comunicatului, în presă, a apărut informaţia conform datelor Transelectrica că, de azi noapte (n.r. noaptea de miercuri spre joi), centrala nucleară de la Cernavodă funcţionează cu o singură unitate. Unitatea 2 a fost deconectată de la SEN la ora 3, scrie Economica.net.

Nuclearelectrica a precizat că specialiştii investighează cauza şi vor efectua lucrările necesare de remediere în conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice în astfel de situaţii.

Compania mai informează că nu exista o legatură cauzală între reducerea de putere a Unităţii 2 din data de 25 martie 2018 şi deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la SEN este prevazută şi realizată prin sisteme de protecţie prevăzute în proiect în anumite situaţii, aşadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securităţii nucleare.

Deconectarea automată a reactorului de la SEN şi lucrările de remediere a sistemului electric de proces nu au impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, fiind realizate cu respectarea normelor de securitate nucleară şi procedurilor aplicabile.

Căderea de putere a centralei nucleare a avut loc în jurul orei 03.00. Puterea a scăzut de la 1.398 MW la 698 MW.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb