Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil admiterea recursului formulat de Aversa în dosarul de restituire coordonat de avocaţii Liviu şi Lucia Cherecheş, având ca obiect un lot de 17.860 mp, inclusiv câteva clădiri ale fabricii, din suprafaţa totală a terenului de aproape 100.000 de mp, potrivit unui comunicat al companiei.
În primăvară, Aversa Manufacturing, care a preluat fabrica de pompe în 2013, a formulat o plângere penală împotriva unui notar şi a avocaţilor Liviu şi Lucia Cherecheş, acuzând utilizarea unor certificate de moştenitor false şi frauduloase în cererea de restituire formulată împotriva Aversa SA.
Michael Topolinski, Preşedinte Aversa Manufacturing, a declarat: "Justiţia a prevalat şi suntem foarte mulţumiţi de această sentinţă. Curtea Supremă a reparat decizia greşită anterioară, mai ales că problema juridică în acest caz a fost destul de simplă. Acum putem să ne concentrăm pe dezvoltarea strategică a afacerii de pompe centrifuge şi să păstrăm cei 260 de angajaţi. Ne vom ocupa în continuare de anularea certificatelor de moştenitor false şi vom reda averea dobândită de Voinescu Alexandru Ioan, Voinescu Mircea şi Grozavescu Mandra Michaela celor cărora li se cuvine de drept".
Recent, Aversa Manufacturing avertizase că va trebui să închidă fabrica de pompe Aversa, dacă va pierde litigiul cu avocaţii Liviu şi Lucia Cherecheş.
Instanţele au stabilit, anul trecut, că Aversa Manufacturing a îndeplinit toate condiţiile licitaţiei pentru preluarea fabricii de pompe menţionate în caietul de sarcini din septembrie 2013, după ce licitaţia fusese contestată de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AVAS).
Aversa SA a fost în insolvenţă timp de şapte ani, după care a fost privatizată în septembrie 2013.