AVERTISMENT DUR AL LUI BIDEN CĂTRE RUSIA: "Nici să nu vă gândiţi să atacaţi vreo ţară NATO!"

E.O., GB
Internaţional / 26 martie 2022

Joe Biden

Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden l-a avertizat pe Putin şi pe armata lui să nici nu se gândească să atace vreo ţară NATO.

"Echipamentele noastre trimise în Ucraina au fost folosite cu un efect devastator. Forţele americane sunt aici să apere teritoriul NATO, nu să lupte cu Rusia. Nici să nu vă gândiţi să atacaţi vreo ţară NATO!", a spus Joe Biden în discursul ţinut la Varşovia. Liderul american şi-a început acest discurs foarte acid, cu îndemnul Papei Ioan Paul al II-lea "Nu va temeti!": "Sperăm ca îndemnul Papei Ioan Paul al II lea «Nu vă temeţi!» să fie acum mai puternic ca oricând.(...) Mesajul meu pentru Ucraina este mesajul pe care l-am transmis miniştrilor apărării şi de externe ucraineni. Noi suntem alături de voi, punct. (...)Putin are tupeu să mintă că denazifică Ucraina. (...)A spus în mod repetat că nu o va invada. Nu există nicio justificare sau provocare pentru alegerea Rusiei de a declanşa un razboi. Este o provocare la ordinea mondială. Gravitatea acestei ameninţări este motivul pentru care răspunsul vestului a fost rapid. Kremlinul nu are acces la fondurile pentru război pe care le-a dosit".

Preşedintele SUA s-a adresat poporului rus, mesajul său fiind plin de sentiment: "Poporul rus nu este inamicul nostru. (...) Nu cred ca acceptaţi ca spitale, şcoli, maternităţi să fie bombardate de arme ruseşti. (...) Dintre toate popoarele, voi, poporul rus încă aveţi memoria anilor 30-40, iar bunicii voştri îşi aduc aminte. Dacă aţi asistat la asediul Leningradului... Acestea nu mai sunt memorii ale trecutului, este exact ce face armata Rusiei acum. Sunteţi o naţiune din secolul XXI, cu speranţe şi vise. Acum Vladimir Putin v-a tăiat de restul lumii şi a dus Rusia înapoi în secolul XIX. Voi, ruşii, nu meritaţi acest război. Doar voi puteţi încheia acest război. Americanii sunt alături de voi şi că vor ajuta să vă reveniţi".

Joe Biden a menţionat că, astăzi, au fost sancţionaţi sute de oficiali şi oligarhi ruşi care au profitat de pe urma corupţiei de la Kremlin. "Peste 400 de companii naţionale au părăsit Rusia, de la companii energetice la McDonald's. Rubla nu mai are valoare, cam 200 de ruble înseamnă acum un singur dolar. Economia Rusiei se va înjumătăţi. Era a 11 a din lume. Nu va mai fi nici în top 20 ", a mai spus Biden, evidenţiind că Putin "mu a studiat istoria" când a crezut că ucrainenii nu vor lupta.

Printre altele, liderul de la Casa Albă a subliniat că NATO s-a dovetit a fi foarte unită: "Rusia a obţinut ceva ce nu şi-a dorit niciodată. Democratiile lumii sunt revitalizate. Am reuşit în câteva luni ce n am avut în câţiva ani. (...) Trebuie să fim uniti azi, mâine şi decenii de acum înainte. În cele mai intunecate momente are loc cel mai mare progres. (...) Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia. Acest om nu poate rămâne la putere. Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi şi să ne apere libertatea şi soldaţii!"

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Riscuri de implicare a unei tari NATO in conflictul Rusia-Ucraina sunt prezente in saptamanile:

    18-24 aprilie 2022 si  

    2-9 mai 2022.  

    Recomand precautie in invocarea articolului 5 din Carta NATO in cazul unui incident izolat. NU va grabiti sa invocati articolul 5.  

    Recomand puternic neimplicare armata in conflictul Rusia-Ucraina si oprirea provocarilor la adresa Rusiei (ex: pe twitter " Kaliningrad e teritoriu polonez" ) sau la adresa Ucrainei (diverse informatii trimise in fluxul de stiri Fb gen: " sa fim pregatiti pentru primirea pe cale pasnica a Transcarpatiei" - Ungaria) sau prezentarea la televiziunea nationala a Poloniei a unor harti cu diverse scenarii de impartire a Ucrainei intre Rusia si alte tari.  

    Cateva cuvinte din partea mea: linia situational-temporala nu e niciodata batuta in cuie, nu e ceva imuabil (cum GRESIT crede d-nul Martin Armstrong). Linia situational-temporala e supusa modelarilor si transformarilor (uneori transformarilor brutale , la 180 de grade).  

     

    De aceea amintesc (in opozitie cu anticiparile lui Martin Armstrong) : conflictul NATO-Rusia si WW3 nu sunt lucruri de neeliminat. Degeaba a emis acea alerta de WW3 (acum 1-2 saptamani) si de exit de capital din economiile emergente (astazi). Ce nu stie dumnealui e ca linia timpului si curgerea Istoriei catre viitor nu sunt de domeniul absolutului ci sunt exceptional de relative.  

    Dar e nevoie de multa raspundere si mult echilibru din partea tuturor partilor ca sa ajungem in luna Mai 2022 fara nici o prostie facuta de nici o tara.  

    NATO nu doreste razboi cu Rusia. 

    Rusia nu doreste razboi cu NATO.  

    Asta e tot ce conteaza.  

     

    Apelurile Ucrainei de implicare a minim o tara NATO in conflictul militar cu Rusia nu au gasit si nu vor gasi ecou la nivelul actiunilor efective. Nu pentru ca NATO nu are capabilitati militare puternice ci pentru ca NATO manifesta responsabilitate in vederea evitarii WW3.  

    Rog Rusia sa manifeste aceeasi responsabilitate intrucat nici o parte nu are nevoie sa dea foc Lumii, o Lume unde toti pot trai foarte bine in continuare.  

     

    Un mesaj atent adresat Rusiei din partea mea : sa mediteze bine la urmarile economice (si nu numai) ale declansarii unor conflicte militare cu o tara NATO ... vor conduce (conform logicii d-lui Martin Armstrong) la o migrare masiva a capitalurilor dinspre Asia, dinspre Europa si dinspre tarile mari, medii si mici emergente catre SUA (catre USD si alte instrumente ale pietelor de capital americane).

    Rusia sa se gandeasca bine daca nu cumva face servicii imense SUA prin implicarea Rusiei in WW3. Sa mediteze extrem de bine la acest aspect inainte sa faca o prostie MAJORA pana pe 9 mai 2022!  

    1. O duma ieftina. Un delir savuros.

      Draga bancher Vali (Baba Vanga, pentru intimi), am intins cartile de tarot de doua ori astazi. Gradientul vortex-temporal e incert, as spune ca e intr-un punct de inflexiune cu probabila stabilizare la ora 3:52, 24 aprilie. Adica atunci e posibil sfirsitul razboiului.

      Cumulind volatilitatea tensorului Navier-Stokes, ponderata pentru ultimele 60 de zile, cu evolutia cotatiilor uleiului de rapita, e posibil ca anuntul Kremlinului, privind data de 9 mai (sesizezi simbolistica!) ca final al de-nazificarii, sa fie mai mult decit o fantezie erotica. E posibil, cu cea mai mare probabilitate pentru anul 1945

      Mai vorbim. Duminica am progran de dat in bobi. 

      Astazi dimineata mi-am citit in palma si la ora 7:24 am constatat ca am psoriazis. L-a luat dracu' pe Putin.

      Iti recomand sa candidezi la viitoarele alegeri la presedentie.Sigur te votez.Ai uitat sa comentezi despre covid.Unde-i covidul?

      buna Dan.

      Covidul isi vede linistit de treaba dupa ce a devenit o simpla raceala virala administrabila la medicul de familie sau acasa.  

      Oricat de flatante ar fi ideile cu pozitii de vizibilitate pentru mine, mi-am verificat astrograma personala detaliata (not a joke) si nu sunt abilitat sa fiu front-man. Dar am capacitati excelente de consiliere, suport, strategie (deci pozitii consultative , de rang 2, din umbra). Nu o sa insir aici profilul astrologic, ce planete si aspecte am si unde ca e plictisitor si pt mine si pentru altii.

      Imi stiu locul in societate si nu tind pentru mai mult decat e al meu deja.  

      celelalte mesaje de mai sus nu merita raspuns.

      atata timp cat nu se respecta pe ei insisi si nu respecta pozitia celuilalt, nu are sens.  

    ar fi util ca la alegerile de saptamana viitoare din Ungaria sa nu mai castige FIDESZ si Viktor Orban - lacheii de serviciu ai lui Putin trebuie indepartati DE URGENTA de la volanul Ungariei.

    trebuie deconstruita alianta speciala Ungaria-Rusia  

    de asemenea trebuie deconstruite cu viteza accelerata legaturile Austria-Rusia.  

    1. urmariti documentele aduse in spatiul public de Anonymous (cele extrase de la Banca Nationala a Rusiei).

      apar acolo cateva referinte cu privire la legaturi specifice intre Rusia si Ungaria, Austria si Germania, acorduri, bani transferati, etc 

      si cateva mici surprize.... care indica planurile revizioniste ale Ungariei facute cu Rusia peste capul Romaniei - studiati cu mare atentie acele documente, ascund niste detalii exceptionale!  

       

      multumesc pe aceasta cale prietenilor de la Anon, au facut o treaba buna!  

      Jos in noroi cu dictatorii putrefacti ai Rusiei , jos pana in iadul cel mai adanc si acolo satana sa ii sodomizeze intru eternitate, inclusiv pe anti-lgbtq-istul Putin fara pic de lubrifiant !  

      Credeau rusii ca actioneaza de-a lungul anilor fara sa fie vazuti... am zis-o si am repetat-o de multiple ori (si pe Fb si in alte medii de socializare) ca sunt cu ochii pe ei si stiu tot ceea ce fac... probabil au crezut ca sunt vreun nebun singuratic sau vreun tip pus pe glume.  

      Nu, nu sunt pus pe glume, sunt extrem de eficient in ceea ce fac (minim de costuri versus maxim de impact). 

       

      Si nici macar nu am inceput cu adevarat ceea ce fac eu din ascundere!  

      Cand o sa termin nici un popor vecin cu Rusia nu se va mai teme de Rusia.  

      Si doar le-am zis rusilor sa isi schimbe caile de actiune, sa fie oameni, sa denunte pactul ribbentrop-molotov, sa dea Tezaurul Romaniei inapoi fara nici o conditionare , sa se retraga din tot ce au facut gresit in Istorie pana acum fata de Romania si fata de vecinii lor ... nu am observat nici o reactie, trufia lor e mare, e imensa, imperiala! 

       

      nu-i nimic, ... mic a fost David, daramat a fost marele Goliath !  

      ca in Biblie... "Mandria merge inaintea pieirii" (Biblie, Proverbe, 16:18)... lasa ca si trufasii rusi vor invata pe pielea lor ce inseamna pacatul fara seaman de a nu respecta Romania si spiritul ei in actiune in Istorie!  

       

      Eu le-am cerut ceva in mod neconditionat si ei nu au respectat cererea repetata de cateva ori de-a lungul anilor.  

      Ok atunci.  

      Un incident ,bine regizat,este la mana marilor puteri pentru declansarae iaduului.Toti trei participanti la conflict sunt asi in asemenae regii.Pionul ,nu-si da seama ca,statul sau, va fi principalul pierdant indiferent de deznodamant,este figurant si se considera STAR.nu pierde el pierd oamenii pe care-i conduce.Daca-si iubeste poporul la fel ca alti presedinti s-ar putea implica in drama asta pe contul lor( al populatiei).

      Ungaria nu unelteste in secret cu rusii in defavoarea romaniei ,ci ,de mult timp si cu america si UE. La apogeu,Ungaria va primi ce-si doreste in contra romaniei alaturandu-se coalitiei vestice.Unguri asteapta cuminti MOMENTUL,daca nu acum,cand astrele se arata,pentru ei favorabile,atunci pentru viitor.sa nu uitam ca in 1919 au Jurat sa lupte pentru Ardeal.Ei se tin de juraminte,nu sunt MITICI bucuresteni.

      mai vedem noi... revizionismul i-a bagat pe multi in groapa din simplul fapt ca nu poti ajunge in viitor orientandu-te dupa trecut.

       

      Eu lucrez cu instrumente ale viitorului aici in prezent... e ceva de genul folosirii prafului de pusca impotriva unor oameni din epoca de piatra care foloseau topoare de silex in cel mai bun caz.  

      Metodele pe care le folosesc eu acum au intrat pe scara larga in uz abia in secolul 22. Gandeste-te doar la acest mic detaliu.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb