AVERTISMENT SRI: Posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing

S.B.
Miscellanea / 1 mai 2022

Posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing

Serviciul Român de Informaţii a transmis, sâmbătă seară, o avertizare în legătură cu o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing, informează news.ro.

Potrivit specialiştilor, atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime.

"La nivelul Centrului Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii au fost obţinute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicaţii malware de tip ransomware. Atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime", a transmis, sâmbătă seară, SRI, într-un comunicat d epresă.

Specialiştii recomandă a nu se accesa link-uri sau fişiere ataşate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute.

"Se recomandă aceleaşi măsuri de precauţie privind accesarea link-urilor sau a ataşamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram etc. De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranţă (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum şi stocarea acestor copii pe suporţi de memorie separaţi fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic", a mai transmis instituţia.

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet ameninţă că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri. Specialiştii au transmis o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi. Poliţia Română a anunţat că site-ul propriu a fost vizat de un atac.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rusii sunt slab pregatiti in toate domeniile, dar insista sa tot atace vecinii si occidentul.

    Agresiunea si mediocritatea fac casa buna in tara lor.

    Anonymous România: Cunoaștem destul de bine grupul de hackeri "KILLNET". În trecut, au avut o tentativă nereușită da a închide un website afiliat Anonymous, dar, din păcate (pentru ei), a fost nefuncțional aproximativ 4-5 minute. Atacurile asupra site-urilor guvernamentale românești a fost o decizie destul de grăbită, existând posibilitatea ca țările atacate să răspundă așa cum am făcut și noi. Am lansat un contraatac doar pentru a le arăta că România nu este neajutorată și singură. Nu intenționăm să mai răspundem atacurilor, pentru a nu atrage alte atacuri asupra autorităților românești. Hackerii ruși pot pierde foarte ușor acest război cibernetic. Un website atacat de ei rămâne nefuncțional aproximativ 6 ore, un atac de-al nostru poate ține un server inactiv chiar si o săptămână. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb