Avertizare meteorologică de ploi şi vijelie în Bucureşti

F.A.
Miscellanea / 23 mai 2013

Update 18:58

Primăria Municipiului Bucureşti informează că operatorii de salubrizare intervin pentru a degaja carosabilul de deşeuri necontrolate (crengi), rezultate în urma fenomenelor meteorologice sau de deşeuri vegetale.

Operatorilor de salubritate li s-a solicitat să fie pregătiţi în continuare pentru intervenţie, dacă vor mai apărea astfel de fenomene meteorologice şi pe timpul nopţii.

De asemenea, Primăria precizează că Apa Nova Bucureşti are 14 utilaje în teren.

În ceea ce priveşte defecţiunile apărute la liniile mijloacelor de transport în comun, RATB lucrează în prezent în intersecţia Mihai Bravu - Calea Dudeşti, unde un copac s-a prăbuşit pe reţeaua de contact, motiv pentru care tramvaiele liniilor 27 şi 23 circulă deviat prin Mihai Bravu şi Calea Vitan.

Totodată, referitor la evenimentul din sectorul 3, în zona Baba Novac, unde s-a prăbuşit un cort în urma căruia s-au înregistrat victime, Primăria Capitalei menţionează că ancheta se desfăşoară la nivelul primăriei de sector.

----

Update 18:52

Primăria Sectorului 4 anunţă că, imediat după încetarea manifestărilor violente ale furtunii din această după - amiază, echipe ale ADP Sector 4 şi REBU, susţinute de efective ale Poliţiei Locale Sector 4, au început ridicarea celor 63 de arbori, doborâţi de rafalele de vânt pe toată raza Sectorului.

"Din fericire, nu s-au înregistrat victime, în schimb, unii dintre arbori au avariat 10 autovehicule. În majoritatea cazurilor, daunele nu au fost produse de prăbuşirea efectivă peste acestea, ci, de crengile care s-au desprins din trunchiurile arborilor, fiind împinse şi chiar purtate de puternicele rafale de vânt", arată un comunicat de presă.

----

Update 18:22

Enel Distribuţie Muntenia anunţă situaţia reţelelor electrice la ora 18:00.

La ora 18:00, situaţia se prezenta astfel:

- în judeţul Ilfov au rămas nealimentate parţial 11 linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 10 localităţi, comparativ cu 24 localităţi nealimentate la ora 17:00.

- in judeţul Giurgiu au rămas nealimentate parţial 9 linii de medie tensiune ce deservesc 11 localităţi, comparativ cu 19 localităţi afectate la ora 17:00.

- în Bucureşti există o serie de incidente punctuale, în curs de remediere.

----

Update 18:15

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" informează că, în această după-amiză din cauza vremii nefavorabile, doi copaci au căzut în gabaritul căii ferate, la intrare în staţiile de cale ferată Pantelimon şi Pajura.

Trenul 1682 care circulă pe relaţia Constanţa - Bucureşti Nord staţionează în gara Băneasa de la ora 16.42, iar trenul 11017 care circulă în relaţia Bucureşti Obor - Constanţa a fost oprit în gara Obor, începând cu ora 15.45.

----

Update 18.13

Enel Distribuţie Muntenia anunţă că, în urma furtunii, au fost afectate reţelele electrice.

Astfel, la ora 17:00, situaţia se prezenta astfel:

- în judeţul Ilfov au rămas nealimentate parţial 12 linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 24 de localităţi.

- în judeţul Giurgiu au rămas nealimentate parţial 11 linii de medie tensiune ce deservesc 19 de localităţi.

- în Bucureşti există o serie de incidente punctuale, în curs de remediere.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, copaci şi crengi căzute pe liniile electrice aeriene.

La ora actuală sunt mobilizate 32 de echipe Enel Distribuţie Muntenia şi ale contractorilor care acţionează pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

----

Update 18.05

Cel puţin 17 persoane au fost rănite în urma furtunii din Capitală, una dintre acestea fiind în comă după prăbuşirea unui cort în zona Baba Novac, au declarat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), informează Realitatea.net.

----

Update 17:36

Patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" au fost redirecţionate spre Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa din cauza furtunii.

----

Meteorologii au emis o avertizare imediată cod portocaliu de ploi şi vijelie, care vizează Bucureşti şi judeţul Ilfov, valabilă între orele 15.40 - 17.00.

Vijelia a doborât mai mulţi pomi în Capitală.

De asemenea, din cauza vijeliei o scenă s-a prăbuşit în mijlocul Capitalei.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, a declarat: "Nu e vorba de o scenă de concert, ci de un spaţiu de expoziţie", potrivit Realitatea.net.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb